FOLLOW US: facebook twitter

Στους δρόμους για την ακαρπία στην ελιά

Ημερομηνία: 04-12-2023 | Συντάκτης:

Ετοιμάζονται για αγροτικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 7/12 οι αγρότες της Ηλείας

Τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες της Ηλείας, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα βγουν στους δρόμους με κύριο αίτημα την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από την ακαρπία στην ελιά, εξαιτίας της οποίας η φετινή παραγωγή έχει μειωθεί σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 80%.

Χθες το απόγευμα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας πραγματοποίησε σύσκεψη στο Πελόπιο μαζί με τον τοπικό αγροτικό σύλλογο, όπου τέθηκαν προς αναλυτική συζήτηση όλα τα μείζονα αγροτικά θέματα, όπως η συνδεδεμένη στη σταφίδα, οι μειωμένες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ακαρπία στην ελιά και η έλλειψη εργατών γης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε αρκετά η κατάσταση που επικρατεί στην ελαιοκαλλιέργεια, αφού η φετινή ακαρπία οδηγεί την παραγωγή σε ποσότητα αρκετά κάτω από τους 20.000 τόνους, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό εξαιτίας της πληθωριστικής κρίσης.

Για αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε ως πρώτη πράξη αντίδρασης να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκέμβρη με βασικό αίτημα την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών, καθώς η ακαρπία οφείλεται στην αποτυχημένη καρπόδεση που προκλήθηκες από τις καιρικές συνθήκες της περασμένης άνοιξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot