FOLLOW US: facebook twitter

Στους 9.500 οι ωφελούμενοι της Π.Ε. Ηλείας στη β΄ διανομή

Ημερομηνία: 23-04-2023 | Συντάκτης:

Εντός του Μαΐου η γ΄ φάση διανομής του προγράμματος ΤΕΒΑ

  • Η μέθοδος «drive through» καθιερώνεται σε όλους τους δήμους για γρήγορη και εύκολη εξυπηρέτηση Εντός του Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η γ΄ φάση διανομής τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Ε.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), οι προετοιμασίες για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει από την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας, για τους περίπου 10.000 ωφελούμενους.
    Η β΄ διανομή, πραγματοποιήθηκε με την μέθοδο «drive through», την εφαρμογή της οποίας ζήτησε ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και για τους επτά δήμους, μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή της (σε τέσσερις δήμους αρχικά) κατά την α΄ διανομή, τον περασμένο Ιανουάριο. Η κοινωνική σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας, σε συνεργασία με τους δήμους-εταίρους του Προγράμματος, οργάνωσε τις διανομές σε χώρους που επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση οχημάτων και την ταχύτατη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων – με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους – χωρίς καν να αποβιβάζονται από τα οχήματά τους. Η επιτυχημένη εφαρμογή της έχει πλέον καθιερωθεί στην Π.Ε. Ηλείας και μάλιστα έχει αποτελέσει «καλή πρακτική», η οποία ακολουθείται για την διανομή και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, όχι μόνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η β΄ διανομή και η επόμενη φάση

Κατά την τελευταία διανομή, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 20 Μαρτίου (με τις αναδιανομές, όπου χρειάστηκε) εξυπηρετήθηκαν 5.087 αιτήσεις, οι οποίες αφορούσαν 9.377 ωφελούμενους.

Ειδικότερα, τις τρεις συσκευασίες με τα 21 προϊόντα (κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου), συνολικού βάρους 33 κιλών/άτομο, παρέλαβαν 3.296 ωφελούμενοι στον Δήμο Πύργου, 2.288 στον Δήμο Ήλιδας, 1.120 στον Δήμο Ανδρίτσαιινας – Κρεστένων, 830 στον Δήμο Πηνειού, 809 στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, 643 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και 391 στον Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιαννόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί πάντα από κοντά τις διαδικασίες προετοιμασίας και ολοκλήρωσης του προγράμματος, επισκεπτόμενος και χώρους διανομής, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Ηλείας, δίνοντας κατευθύνσεις για την προετοιμασία της επόμενης διανομής, ζητώντας και πάλι ταχύτητα και ευκολία, για όλους τους πολίτες που ωφελούνται από το εν λόγω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος