FOLLOW US: facebook twitter

Stop σε τροχαία και βεγγαλικά!: Ένα πραγματικά ευτυχισμένο Πάσχα για όλους

Ημερομηνία: 27-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87608″ img_size=”full”][vc_column_text]Ακόμα και την ώρα που γράφονται τούτες εδώ οι γραμμές, αντιλαμβάνομαι πλήρως την ματαιότητά τους. Αλλά πάλι, δεν γίνεται κι αλλιώς. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται ξανά και ξανά, μπας και γίνουν μια μέρα συνείδηση. Δύο λοιπόν είναι οι ευχές-προτροπές μας τούτες τις μέρες, προκειμένου να έχουμε όλοι ένα πραγματικά καλό Πάσχα. Η πρώτη είναι να φτάσουν και να γυρίσουν όλοι με ασφάλεια στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες, ούτε για ανόητα και άκρως επικίνδυνα αντριλίκια. Χρειάζεται επίσης σεβασμός, ιδιαίτερα σε όσους μεταφέρουν οικογένειες και μικρά παιδιά. Ας προσπαθήσουμε σοβαρά, έτσι γι’ αλλαγή, να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να καταλάβουμε ότι το αμάξι δεν είναι μόνο ένα μέσο μεταφοράς αλλά και ένα εν δυνάμει φονικό όπλο.

Η άλλη μεγάλη ευχή αφορά την χρήση κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και άλλων εκρηκτικών υλών, γιατί περί αυτού πρόκειται. Για εκρηκτικές ύλες, εξαιρετικά επικίνδυνες. Είναι καλό σημάδι ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι αρχές είχαν ενεργοποιηθεί και κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες από δαύτα, ωστόσο το γεγονός δεν αφορά την επικρατούσα αντίληψη η οποία παραμένει ίδια κι απαράλλακτη. Το δυσκολότερο είναι ότι τα βεγγαλικά έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τα τοπικά έθιμα σε ουκ ολίγες περιοχές της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 15 χρόνια έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από βεγγαλικά, ενώ τουλάχιστον 100 έχουν τραυματιστεί. Παρόλα αυτά, αρκετοί εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν και μάλιστα συχνά δεν προφυλάσσουν και δεν δασκαλεύουν τα παιδιά για τον κίνδυνο που διατρέχουν σε περίπτωση που τα πιάσουν στα χέρια τους. Ωστόσο ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος και για όσους δεν τα πιάνουν. Βάσει μελετών που έχουν γίνει οι μισοί τραυματισμοί από πυροτεχνήματα συμβαίνουν στους παρευρισκόμενους και όχι αυτούς που τα πετούν.

Γι’ αυτό, φέτος το Πάσχα λέμε “stop” στα τροχαία και στα βεγγαλικά. Εξάλλου, μας περιμένουν ακόμη πολλές γιορτές για να γιορτάσουμε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot