FOLLOW US: facebook twitter

Στον Υπουργό για τα αγροτικά προβλήματα

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:

Η Ο.Π. Αμαλιάδας ζητά συνάντηση με τον Κ. Τσιάρα

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φρούτων, Λαχανικών, Ελαιολάδου, Σιτηρών, Αμαλιάδας Ν. Ηλείας-Ομάδα Παραγωγών «Εύφορη Γη», θέτοντας σειρά προβλημάτων τα οποία παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα.

Χθες ο πρόεδρος της Ο.Π. Χρήστος Βαλιανάτος, απέστειλε επιστολή στον κ. Τσιάρα, με την οποία του εύχεται καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και ζητά συνάντηση προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση για όλα τα αγροτικά ζητήματα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, το 70% του εισοδήματος της Ηλείας προέρχεται από τους αγρότες και επειδή τα προβλήματα είναι πολλά ο Υπουργός πρέπει να ενημερωθεί πλήρως ώστε να λαμβάνει και τις σωστές αποφάσεις.

Τα ζητήματα που θέτει με την επιστολή του είναι η λειτουργία των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, το υψηλό κόστος παραγωγής, η οργάνωση και ενδυνάμωση των Ομάδων Παραγωγών, η σωστή λειτουργία ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΛΓΑ, εν όψει και του νέου κανονισμού λειτουργίας, τα θέματα από τις εκκαθαρίσεις των Συνεταιριστικών Οργανώσεων αλλά και η καταβολή των αποζημιώσεων παρελθόντων ετών.

«Πάντοτε θέλουμε να έχουμε καλή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο για να μπορούμε να έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο. Θεωρούμε λοιπόν χρήσιμο να υπάρξει άμεσα μια συνάντηση με το νέο Υπουργό, ώστε να τεθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα, προκειμένου να ενημερωθεί και να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σε έναν αγροτικό νομό, αφού από τις καλλιέργειες προέρχεται το μεγαλύτερο εισόδημα. Εμείς κάνουμε ουσιαστικά ανοιχτή πρόσκληση και περιμένουμε από τον Υπουργό, όποτε κρίνει απαραίτητο, να μας καλέσει και να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για να τα συζητήσουμε όλα ώστε να έχει και ο ίδιος άποψη» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Μαρία Καραμπάτση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot