FOLLOW US: facebook twitter

Στον παλμό των εκλογών

Ημερομηνία: 22-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87129″ img_size=”full”][vc_column_text]

Πρωτοφανής η συμμετοχή των ενεργών  πολιτών της Ηλείας στη μάχη της κάλπης

Προεκλογικός πυρετός για τις δημοτικές εκλογές, επικρατεί στην Ηλεία το τελευταίο διήμερο,  αρκετά νωρίς θα λέγαμε ότι κορυφώνεται η «μάχη» των εκλογών καθώς  μας χωρίζει ένας μήνας και κάτι από τις κάλπες.

Εγκαίνια εκλογικών κέντρων, προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψηφίων δημάρχων, παρουσιάσεις συνδυασμών και όλα τα συναφή και αυτό που κάνει ίσως την διαφορά σε αυτήν την αναμέτρηση, είναι η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου!  Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τον «καναπέ» και δίνουν δυναμικά το «παρών» στον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων και ενδεχομένως το πρωτοφανές αυτό ενδιαφέρον και η συμμετοχή να έχει μια ερμηνεία και μάλιστα διπλή:  η μια εξήγηση είναι η πληθώρα των υποψηφίων δημάρχων και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων λόγω της απλής αναλογικής, που κινητοποιεί τους δημότες, καθώς κάθε μεγάλη οικογένεια και κάθε χωριό έχει και από έναν υποψήφιο με αποτέλεσμα η «μάχη» να ανεβάζει τον πήχη και η δεύτερη εξήγηση είναι ότι ο κόσμος κουράστηκε και αναζητεί την ελπίδα και την ανάγκη του καινούργιου για να βελτιώσει την καθημερινότητά του.  Ζητάει να πιστέψει και πάλι στην τοπική αυτοδιοίκηση και να ακολουθήσει ένα όραμα. Γι αυτό και διαπιστώνουμε ότι ακόμα και οι νυν δήμαρχοι έχουν εντάξει στα ψηφοδέλτιά τους ως υποψήφιοι, νέα πρόσωπα επιδιώκοντας μια ευρεία ανανέωση. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της παρούσας εκλογικής αναμέτρησης, είναι ότι τουλάχιστον έως αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει πόλωση και ανταλλαγή «πυρών», μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων -με ελάχιστες εξαιρέσεις- καθότι ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει για τον δεύτερο γύρο πλατιές συνεργασίες μεταξύ των συνδυασμών για να μπορέσει να εκλεγεί δήμαρχος την δεύτερη Κυριακή. Γι αυτό και οι περισσότεροι υποψήφιοι κάνουν ήδη λόγο για μελλοντικές συνεργασίες γιατί αυτές θα υπάρξουν υποχρεωτικά είτε επισήμως, είτε «κάτω από το τραπέζι». Εξ ου και το πολιτισμένο κλίμα του προεκλογικού αγώνα.

Άρωμα εκλογών λοιπόν σε όλη την Ηλεία και όσο φτάνουμε προς την κάλπη, οι ενεργοί πολίτες φαίνεται ότι θα πληθαίνουν και θα πλαισιώνουν τον αγώνα των υποψηφίων με θέρμη και ας ελπίσουμε να συνεχιστεί ο προεκλογικός αυτός αγώνας σε ήρεμα νερά…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot