FOLLOW US: facebook twitter

Στον Δημήτρη Σπύρου το CIFEJ Lifetime Achievement Award 2021

Ημερομηνία: 12-10-2021 | Συντάκτης:
H Διεθνής Ένωση του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (Cifej), απένειμε το βραβείο συνολικής προσφοράς για το έτος 2021 στον Έλληνα σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Δημήτρη Σπύρου, «ως αναγνώριση του πιο σημαντικού προσώπου στην ιστορία του παιδικού κινηματογράφου στην Ελλάδα».

H CIFEJ είναι η παλαιότερη διεθνής οργάνωση για την προώθηση του παιδικού & νεανικού κινηματογράφο. Η απονομή του Βραβείου έλαβε χώρα στη Σύρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Anima Syros +Agora. Τον Δημήτρη Σπύρου παρουσίασε στους επισκέπτες του Φεστιβάλ ο διευθυντής του Animasyros, πρόεδρος της ASIFA HELLAS και αντιπρόεδρος της CIFEJ Βασίλης Καραμητσάνης.
«Η αναγνώρισή μου από τη CIFEJ ως του πιο σημαντικού προσώπου στην ιστορία του παιδικού κινηματογράφου στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά τιμητική και συγκινητική. Αντιλαμβάνομαι ότι μαζί με μένα επιβραβεύεται και η συλλογική προσπάθεια που γίνεται επί 24 χρόνια στο Φεστιβάλ Ολυμπίας. Ανήκει επομένως αυτό το βραβείο όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως στoν Νίκο Θεοδοσίου και το Χρήστο Κωνσταντόπουλο που είμαστε όλα αυτά τα χρόνια μαζί τόσο στις επιτυχίες όσο και στην αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών. Τελειώνοντας κι επειδή πριν αναφέρθηκα στους σημαντικότερους σταθμούς του Φεστιβάλ Ολυμπίας, σας λέω ότι τη σημαντικότερη στιγμή δεν την έχουμε ζήσει ακόμα. Πλησιάζει όμως και είναι η στιγμή που το σταφιδεργοστάσιο του ΑΣΟ στον Πύργο, συνολικής έκτασης 2.800 περίπου τ.μ. θα το δούμε να ανακατασκευάζεται και να λειτουργεί ως έδρα του Φεστιβάλ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής δημιουργίας. Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος