FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η στέγαση εκπαιδευτικής δομής

Ημερομηνία: 01-08-2022 | Συντάκτης:

Η Πρωινή αποκαλύπτει τα πρώτα σχέδια του δήμου Πύργου για την αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε τη Μουσειολογία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η στέγαση εκπαιδευτικής δομής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, είναι το επικρατέστερο σενάριο για την επόμενη μέρα στο κτίριο της οδού Ρήγα Φεραίου, το οποίο στέγαζε μέχρι πριν από μερικές ημέρες το τμήμα της Μουσειολογίας και το οποίο είχε παραχωρήσει ο δήμος στο παλιό ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αποτραπεί η ερήμωσή του και να μην περιπέσει σε αχρησία, αφού εκφράζεται ο φόβος ότι θα λεηλατηθεί αργά ή γρήγορα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η χρήση του ως εκπαιδευτικής δομής είναι η βασική επιδίωξη, ωστόσο η οριστική λύση θα δοθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τις ανάγκες  που έχει σε σχολική στέγη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα μεταστέγασης του 1ου Λυκείου Πύργου, οι μαθητές του οποίου παραμένουν σε λυόμενα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο στέγασης δημοσίου ΙΕΚ, όπως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος κατά την επίσκεψή του στον Πύργο, είναι μια πιθανή εξέλιξη, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Κύκλοι του δήμου Πύργου ανέφεραν στην «Πρωινή» ότι αφού γίνει συζήτηση με τη Δευτεροβάθμια, στη συνέχεια το κτίριο θα ελεγχθεί από μηχανικούς ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για το τι αλλαγές μπορεί να απαιτηθούν αν μεταστεγαστεί εκεί κάποια σχολική δομή και αν υπάρχει δυνατότητα για συστέγαση διαφορετικών δομών εκπαίδευσης, δεδομένου ότι είναι μεγάλο κτίριο.

Όπως επισημάνθηκε από αρμόδιες πηγές, αυτό δεν σημαίνει πως ο Πύργος εγκαταλείπει την προσπάθεια για διεκδίκηση πανεπιστημιακού τμήματος μελλοντικά, διότι ο συγκεκριμένος χώρος, μόνο ως πλεονέκτημα δεν μπορεί να αξιολογηθεί. «Ο χώρος θα αξιοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν ως εκπαιδευτική δομή, για να μη γίνει ερείπιο και στη συνέχεια πέσει θύμα βανδαλισμών. Αυτό το κτίριο στέγαζε προσωρινά τα ΤΕΙ και στη συνέχεια τα ΑΕΙ, αλλά φάνηκε ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ο δήμος θα συγκροτήσει φάκελο με ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδίκησης πανεπιστημιακής σχολής και θα το διεκδικήσει μόλις ο συσχετισμός δυνάμεων είναι πιο ευνοϊκός και η κοινωνία επιδείξει ισχυρότερη βούληση. Αν πάντως ζητούσαμε τώρα πανεπιστημιακό τμήμα για να το στεγάσουμε εκεί, το απορριπτικό ήταν δεδομένο…», τόνισε υψηλά ιστάμενο στέλεχος του δήμου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος