FOLLOW US: facebook twitter

Στο Υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ο Λυμπέρης

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Θα ζητήσει και την αντικατάσταση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας
-Την επιστροφή όλου του μετακινημένου προσωπικού ζήτησαν στη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

Με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, διεκδικώντας την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και την επιστροφή όλου του προσωπικού που έχει μετακινηθεί στη Ν.Μ. Πύργου, ενώ θα ζητήσει και την αντικατάσταση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας και της αναπληρώτριας Διοικήτριας, οι οποίοι -όπως είπε- με τις πράξεις τους συνέβαλαν στη διάλυση της νοσηλευτικής μονάδας της πόλης.

Στη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τη συμμετοχή Ηλείων βουλευτών και εκπροσώπων φορέων, ο κ. Λυμπέρης στην αιχμηρή του τοποθέτηση κατηγόρησε τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, τονίζοντας πως με άλλοθι την πανδημία μετακίνησαν το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στον Πύργο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ανίκανους» τόσο τον κ. Χριστόπουλο όσο και την κ. Αγγελάκου. «Απαιτείται αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης υγείας στην Ηλεία εκ βάθρων, με κίνητρα και επιδόματα ώστε να έρθουν γιατροί και με το χαρακτηρισμό του Γ.Ν. Ηλείας ως άγονου. Εμείς ζητάμε την επιστροφή όλου του προσωπικού και την πρόσληψη νέου, όπως και την κάλυψη της θέσης Καρδιολόγου ώστε να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία…».

Ακολούθως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Λυμπέρη ότι ευθύνεται για τη διάλυση του Νοσοκομείου, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας επισήμανε ότι μοναδική λύση είναι η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και πως η αιτία για το κλείσιμο της νοσηλευτικής μονάδας δεν είναι οι «ανίκανοι» διοικητές που λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία αλλά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης τόνισε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και πως μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Ακόμα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, ανακοίνωσε πως ο σύλλογος έχει  καταρτίσει προτάσεις για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και πως θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι φορείς της περιοχής για να συναποφασίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο.

«Ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε ότι οι δομές υγείας εν μέσω πανδημίας θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί και όχι να αποδυναμώνονται, ενώ τόνισε πως θα πρέπει το συντομότερο να προκηρυχθούν θέσεις γιατρών και προσωπικού με ταυτόχρονα κίνητρα ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Ο κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος αναγνώρισε τη φθίνουσα πορεία των Νοσηλευτικών μονάδων του Νομού ο οποίες παρά τις προκηρύξεις προσωπικού και τον κορονοϊό δεν ενισχύθηκαν αντιθέτως αυξήθηκαν τα κενά τους και πρόσθεσε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Ενότητα, τόνισε ότι απαιτείται, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση οι μετακινήσεις προσωπικού δεν είναι λύση και πρόσθεσε ότι η στελέχωση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος