FOLLOW US: facebook twitter

Στο Βαρθολομιό το Railway Festival

Ημερομηνία: 06-08-2023 | Συντάκτης:

Επιστρέφει μετά από 6 χρόνια το μεγαλύτερο φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής που πραγματοποιείται στον νομό Ηλείας.


Μετά από 6 χρόνια, το Railway Festival επιστρέφει στις 7 Αυγούστου 2023!

Το Railway Festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής που πραγματοποιείται στον νομό Ηλείας. Ο χώρος του φεστιβάλ βρίσκεται στην περιοχή του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού στο Βαρθολομιό. Ένα μαγευτικό πάρκο με αιωνόβια δέντρα που δεσπόζουν στον χώρο, δίπλα στις αποθήκες του ΑΣΟ, κάποτε κέντρο εμπορίου σταφίδας για όλη την Ελλάδα και πλέον σημείο συνάντησης για χιλιάδες μουσικόφιλους.

Στην κεντρική συναυλία, ο Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα μαζί με το νέο του συγκρότημα και ο παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Κωνσταντίνος Πετρόπουλος & η μπάντα.

Λίγα λόγια για το line-up:

Κωνσταντίνος Πετρόπουλος & η Μπάντα

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κόροιβο Ηλείας. Έγραφε στιχάκια από το Γυμνάσιο, ενώ ολοκλήρωσε τα πρώτα του τραγούδια γύρω στην ηλικία των 20.

Έχει στο ενεργητικό του δύο προσωπικούς δίσκους:

  • Λαθραναγνώστης, 2017
  • Το Μπουρμπουάρ, 2021

με τη συμμετοχή των Χατζηφραγκέτα και του Γρηγόρη Κλιούμη από τα Υπόγεια Ρεύματα, αντίστοιχα!

Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από τον άμεσο, αυτοσαρκαστικό λόγο του και το χιούμορ. Δεν λείπουν και οι αναφορές σε κοινωνικά και θέματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν με φόντο, συνήθως, το αστικό τοπίο. Τα είδη που καταπιάνεται είναι μια μίξη Pop/Rock, Country και Blues στοιχείων. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, σαν Guest ή Support σε καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Γραμμένος, Χατζηφραγκέτα, Υπόγεια Ρεύματα, Ματούλα Ζαμάνη κ.α. Ενώ συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος της πρώτης «Ταράτσας» του Φοίβου Δεληβοριά!

Μαζί του:

  • Γιώργος Παπουτσής – Ηλεκτρική Κιθάρα
  • Γιάννης Κυριαζόπουλος – Ακουστική Κιθάρα/Φυσαρμόνικα
  • Σάκης Λιούρας – Μπάσο
  • Στέργιος Λιούρας – Τύμπανα

Παναγιώτης Μπερλής (Διάφανα Κρίνα)

Ο Παναγιώτης Μπερλής από τα αγαπημένα μας Διάφανα Κρίνα, έχοντας διανύσει μια μεγάλη καλλιτεχνική πορεία που σημάδεψε την ελληνική ροκ μουσική σκηνή, έρχεται δυναμικά να μας συστήσει τη νέα του μπάντα που αποτελείται από τους:

  • ΝΙΚΟΣ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΣ (Πλήκτρα – Φωνητικά)
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ (Ηλεκτρική Κιθάρα)
  • ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΓΙΑΔΑΚΟΣ (Ηλεκτρικό Μπάσο)
  • ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΣΗΣ (Τύμπανα)

Ο συνθέτης κι ερμηνευτής, ενώνει τη δημιουργική του διάθεση με εξαιρετικούς μουσικούς που θα ζωντανέψουν μαγικά τις διαχρονικές συνθέσεις των Κρίνων και της προσωπικής του δισκογραφίας, ενώ παράλληλα μέσα από διασκευές alternative, new wave, rock, post punk κομματιών, θα μας συνδέσουν αναπόφευκτα με την αυθεντικότητα μας!

Πηγή: https://railwayfestival.wordpress.com/2023/07/31/6o-railway-festival/


Το Railway Festival ξεκίνησε και παραμένει δωρέαν για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, και πληθώρα παροχών ώστε να μείνει στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία. Για πρώτη φορά φέτος στην διοργάνωση συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνει συλλογή τροφίμων και οικονομική ενίσχυση της Κοινωνικής Κουζίνας ο Άλλος Άνθρωπος, καθώς η μουσική ενώνει και η Αλληλεγγύη είναι παντού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος