FOLLOW US: facebook twitter

Στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95699″ img_size=”full”][vc_column_text]Την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Βερολίνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δεύτερη επίσκεψή του σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, δεν θα έχει στις αποσκευές του το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων με την κυβέρνηση να βάζει το θέμα στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας.

Μετά την επίσκεψη στο Παρίσι, στην ατζέντα του δεύτερου ευρωπαϊκού σταθμού του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κυριαρχήσουν θέματα φορολογίας αλλά και ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Στο τραπέζι και οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αναμένεται να θέσει τα ζητήματα – «αγκάθια» που επηρεάζουν τη χώρα μας (και θα μπορούσαν να συζητηθούν με την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία έχει ουσιαστικό τον πρώτο λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση), όπως είναι η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η σχετική αναφορά στο ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «… ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην Ε.Ε…».

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας έχει περάσει ήδη σε δεύτερη μοίρα.

Η πρώτη συνάντηση (11.00) του Κυριάκου Μητσοτάκη επί Γερμανικού εδάφους θα είναι με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών ‘Ολαφ Σολτς. Θα ακολουθήσει η συνάντηση (13.00) με την Άνγκελα Μέρκελ και οι καθιερωμένες δηλώσεις των δύο ηγετών.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καγκελαρία με στρατιωτικές τιμές, ενώ στο επίκεντρο των συνομιλιών θα τεθούν «ζητήματα οικονομικής πολιτικής» καθώς και «πτυχές της ευρωπαϊκής και της διεθνούς πολιτικής».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot