FOLLOW US: facebook twitter

Στο σπίτι του κρεμασμένου…

Ημερομηνία: 23-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7777″ img_size=”full”][vc_column_text]Σπάνια στην πολιτική ταιριάζει απολύτως η έκφραση «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί». Στην υπόθεση όμως των αντιδράσεων της Νέας Δημοκρατίας για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι.

Δεκαετίες πέρασαν από τότε που ξοδεύτηκαν εκατομμύρια από το υπουργείο αυτό, όχι για να προπαγανδίσουν κάποιοι εθνικές δράσεις στο εξωτερικό, αλλά κυρίως για να προπαγανδίσουν εθνικές και βασικά εθνικιστικές δράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Τα παραστατικά καταστρέφονταν πριν τα δει ανθρώπου μάτι και «σακούλες με χρήματα» πήγαιναν στους «άξιους» και στους έμπιστους.

Αποδέκτες: δημοσιογράφοι, εκδότες, σύλλογοι, σωματεία και κάθε είδους «φορείς» για να περνούν στην κοινή γνώμη την προτιμώμενη εθνική γραμμή.

Μία από τις μαύρες σελίδες ήταν η δημόσια σφοδρή αντιπαράθεση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν με αφορμή το Μακεδονικό ο Κων. Μητσοτάκης αποκάλυψε το 1994 το «όργιο» στο υπουργείο Εξωτερικών με τις απόρρητες δαπάνες.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που τα «μυστικά κονδύλια» διαπλέκονταν άμεσα με την πολιτική ζωή. Ούτε πρωτοτύπησε το 1992-93 η διαπλοκή των «εθνικών θεμάτων» με λιγότερο διαυγείς σκοπιμότητες. Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο της διπλανής σελίδας και θα πειστείτε για του λόγου το αληθές.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot