FOLLOW US: facebook twitter

Στο «σφυρί» ο άλλοτε «ναός» της διασκέδασης του Πύργου!

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:

-Σε e-πλειστηριασμό για 150.000€ η άλλοτε ντίσκο Spider ή «Θέατρον»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Διαθέσιμο για πώληση μέσω πλειστηριασμού είναι ένα από τα πιο εμβληματικά για τη νυχτερινή διασκέδαση του Πύργου κτίρια, στο κέντρο της πόλης και απέναντι από το θέατρο «Απόλλων».Το συγκεκριμένο κτίσμα, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Συλαϊδοπούλου και Ξάνθου, λειτουργούσε ως καπνεργοστάσιο τη δεκαετία του ΄60 και στη συνέχεια ως χώρος αποθήκευσης και επεξεργασίας σταφίδας.

Ωστόσο, γνώρισε μεγάλες δόξες και ιστορικές στιγμές ως χώρος διασκέδασης, αφού φιλοξένησε τη θρυλική ντίσκο «Spider» στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ενώ στη συνέχεις λειτούργησε ως μπαρ και κλαμπ, για να περάσει στην επόμενη φάση της ακμής του ως μπουζούκια με την επωνυμία «Θέατρον».

Η τελευταία του χρήση ήταν ως μουσική σκηνή με την επωνυμία «τετράστιχο», από την οποία πέρασαν σημαντικά ονόματα του ελληνικού πεντραγράμμου την προηγούμενη δεκαετία.

Πλέον στο οικόπεδο υφίσταται ισόγειο κτίριο κεραμοσκεπές, παλιάς κατασκευής με τρεις τζαμαρίες στην οδό Συλαϊδοπούλουκαι μία έξοδο κινδύνου και στησυμβολή των οδών Συλαϊδοπούλου και Ξάνθου δύο πόρτες εισόδου ξύλινες με τζάμι. Κατά το κτηματολογικό φύλλο έχει έκταση 333 τμ και το κτίσμα έχει επιφάνεια 325,96 τετραγωνικά μέτρα.

Περιήλθε στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και βγήκε στο «σφυρί» από τα περίφημα funds για χρέη 150.000 ευρώ από την οφειλέτρια εταιρεία «ΔΗΜ. Θ. ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α. Ε.».Στον πλειστηριασμό που διενεργήθηκα στις 25 Ιανουαρίου δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος και πλέον αναμένεται ο ορισμός νέας ημερομηνίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot