FOLLOW US: facebook twitter

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η επεξεργασία λυμάτων Βάρδας

Ημερομηνία: 26-06-2020 | Συντάκτης:

Ομόφωνη αποδοχή της Πράξης Ένταξης από το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Την ένταξη και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στη Βάρδα αποφάσισε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.Το έργο θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Υποδοµές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Προγραµµατισµού & Ανάπτυξης. Αλεξάνδρα Γιαννίτση, με την υλοποίηση της πράξης θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στη Βάρδα, εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στον οικισµό Ψάρι (Υποέργο 1), οι αναγκαίοι αγωγοί προσαγωγής στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυµάτων, δύο αντλιοστάσια και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυµάτων (ΕΕΛ) µε δυναµικότητα µε τα αναγκαία έργα διάθεσης των επεξεργασµένων λυµάτων για την επεξεργασία των λυµάτων των οικισµών Βάρδας και Ψαριού και µελλοντικά της Νέας Μανωλάδας (Υποέργο 2), ενώ τα υποέργα 3, 4και 5 είναι υποστηρικτικά. Το Υποέργο 4 αφορά δαπάνες αρχαιολογίας και αφορά τον Συνδικαιούχο Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 12,5 εκατ. ευρώ  και το επιλέξιµο ποσό δηµόσιας δαπάνης, η οποία προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ. Η δηµόσια δαπάνη που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραµµα ∆ηµοσίων επενδύσεων ανέρχεται σε 12.147.670,00 ευρώ, ενώ το ποσό της δηµόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο Π∆Ε ανέρχεται σε 407.000, ευρώ (αφορά τις ιδιωτικές συνδέσεις- µη επιλέξιµη δαπάνη) και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του φορέα, σύµφωνα με σχετική απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.Η ηµεροµηνία έναρξης της Πράξης Ένταξης ορίζεται η 02.11.2020, ενώ η ηµεροµηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 29.12.2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος