FOLLOW US: facebook twitter

«Στο πόδι» για το Πρωτοδικείο οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 22-02-2024 | Συντάκτης:

-Μεταβαίνουν Αθήνα σήμερα για να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

«Απόβαση» στην Αθήνα θα κάνουν σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας, με τους δικαστικούς υπαλλήλους της Αμαλιάδας να δίνουν δυναμικό ‘παρών’ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), αντιτάσσεται στο νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας και έχει αποφασίσει σειρά κινητοποιήσεων, με κορύφωση την συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου.

Σήμερα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την Ομοσπονδία να έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για τους δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ έχουν προκηρυχθεί δίωρες στάσεις εργασίας για τις 23, 26 και 27 Φεβρουαρίου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αμαλιάδας, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, θα μεταβούν σήμερα στην Αθήνα και χθες απηύθυναν κάλεσμα συμπαράστασης και συμμετοχής στην σημερινή κινητοποίηση, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, στο Δήμο Ήλιδας και στον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας και αναμένεται εκπροσώπησή τους στην Αθήνα, καθώς χθες ο Εμπορικός Σύλλογος προχώρησε σε κάλεσμα των μελών του για συμμετοχή.

Η Ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων απαιτεί να μην γίνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικής υπηρεσίας και η πολιτεία να αναγνωρίσει εμπράκτως τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών και να προχωρήσουν προσλήψεις και αυξήσεις στις αποδοχές.

Μαρία Καραμπάτση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot