FOLLOW US: facebook twitter

Στο ΠΓΝΠ Ρίου οι τρείς Ηλείοι που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ημερομηνία: 30-08-2024 | Συντάκτης:

Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές και οι Δήμοι Ήλιδας και Ανδραβίδας Κυλλήνης

  • Συστάσεις από την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της ΠΔΕ Άννα Μαστοράκου

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της υγείας, των τριών Ηλείων, που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικό Νείλου και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ΕΟΔΥ, κατεγράφησαν τρία επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Ηλεία και συγκεκριμένα στους Δήμους Ήλιδας (Κουρούτα) και Ανδραβίδας Κυλλήνης (Λεχαινά και Μανωλάδα). Και οι τρεις ασθενείς έχουν παρουσιάσει εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Οι υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ έχουν δοθεί και οδηγίες στις υγειονομικές μονάδες της Ηλείας, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για αυξημένη επαγρύπνηση δεδομένου ότι την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφηκαν συνολικά εννέα (9) επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων τα τρία όπως προαναφέραμε στην Ηλεία, πέντε στην Αχαΐα και ένα στην Αιτωλοακαρνανία.

Εντατικοί ψεκασμοί

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άννα Μαστοράκου, θα εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί τόσο στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί πληθυσμοί κουνουπιών αλλά και σε ολόκληρη την Ηλεία, ζητώντας την κατανόηση και την συνεργασία των πολιτών. Μάλιστα, μιλώντας στην «Πρωινή» συνέστησε στους πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα πυρετού, μυαλγίας, κεφαλαλγίας και στο γαστρεντερικό, να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό τους και να μην το αμελούν.

Παράλληλα όμως, συνιστά στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες που αναμένονται βροχοπτώσεις καθώς όπως τονίζει, τα λιμνάζοντα ύδατα αποτελούν βασική εστία κουνουπιών για αυτό και θα πρέπει οι Δήμοι να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των φρεατίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot