FOLLOW US: facebook twitter

Στο Π.Δ.Ε η αποκατάσταση για το ιστορικό εκκλησάκι στο Βαρκό Καλίδονας

Ημερομηνία: 13-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Ολοκληρώθηκε η Τοπογραφική – Αποτύπωση –Γεωτεχνικής – Γεωλογικής Μελέτης

Το δρόμο για την αποκατάστασή του θα πάρει σύντομα το ιστορικό εκκλησάκι στο Βαρκό Καλίδονας, καθώς ολοκληρώθηκε η Τοπογραφική – Αποτύπωση –Γεωτεχνικής – Γεωλογικής Μελέτη που βρίσκεται στα χέρια του Πολιτιστικού Συλλόγου ΣΑΡΕΝΑ. Θυμίζουμε ότι το εκκλησάκι στο σπήλαιο Βαρκό που είναι το σήμα κατατεθέν της Καλίδονας και των ετήσιων πολιτιστικών του εκδηλώσεων, αναγέρθηκε το 1883, παραμένει κλειστό λόγω ζημιών κυρίως από πτώση βράχων από το 2019 μετά από 119 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και θεωρείται εκκλησιαστικό μνημείο.  Την μελέτη αποκατάστασής του και φυσικά το κόστος, ανέλαβε ο Σύλλογος με την στήριξη δωρεών συμπατριωτών του που εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την αποκατάστασή του.

Οπως αναφέρει η πρόεδρος κ. Φιλιώ Νιάρχου εντός των ημερών η Μελέτη θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021, στη ΣΑΕΠ 501

“Οι θετικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της Π.Ε Ηλείας, μας έχουν γεμίσει αισιοδοξία ότι το εκκλησάκι θα ξαναλειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να εκφράσουμε αυτά που αισθανόμαστε για την ηθική και υλική στήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων και πατριωτών μας, που βοήθησαν και συνετέλεσαν ώστε να ανταπεξέλθουμε στο μεγάλο κόστος της μελέτης. Τους ευχαριστούμε πολύ απλά και ταπεινά που ήταν παρόντες στο κάλεσμα μας. Έδειξαν αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο τους, για την ιστορία του τόπου μας, για τα ήθη και έθιμα μας που δεν πρέπει να χαθούν. Οι ευγενικές τους χειρονομίες, και με όση φυσικά οικονομική δυνατότητα είχαν, μας έδωσαν δύναμη, κουράγιο να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε , να επιμείνουμε και να μην γυρίσουμε την πλάτη μας στο πρόβλημα που είχε προκύψει.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος