FOLLOW US: facebook twitter

Στο νέο ΕΣΠΑ ο μόλος στο λιμάνι της Κυλλήνης

Ημερομηνία: 28-06-2024 | Συντάκτης:

-Με προϋπολογισμό 3,48 εκατ. ευρώ με απόφαση Φαρμάκη

Με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 θα ολοκληρωθούν τα συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη έγινε η σχετική ένταξη στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ενίσχυση της κινητικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 3,48 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα και στόχος είναι να παραδοθεί τμήμα επέκτασης του προσήνεμου μόλου κατά 130μ (χωρίς το ακρομόλιο).: Το πρώτο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου κατά 130μ περίπου με σκοπό την προστασία του λιμένα από Β-ΒΑ ανέμους. Το έργο θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με λιθορριπές και φυσικούς ογκολίθους. 

Το δεύτερο υποέργο αφορά επίβλεψη εκσκαφικών εργασιών από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3082/2002. Το τρίτο υποέργο αφορά τη Δαπάνη για παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου-μελετητή στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 1 “Επέκταση τμήματος προσήνεμου μώλου λιμένα Κυλλήνης”, η οποία προέκυψε μετά την ανάγκη επιβεβαίωσης των γεωτεχνικών συνθηκών και της επιλεγείσας τεχνικής λύσης της κατασκευής, με σκοπό την εξασφάλιση της ευστάθειας του προς έδραση έργου, τον περιορισμό των παραμορφώσεων μέσα στα ανεκτά όρια, καθώς και την λειτουργικότητα της επιλεγείσας τεχνικής λύσης.

Το τέταρτο υποέργο αφορά στη δαπάνη της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών (1η Σ.Σ.Ε.) του υποέργου 1 η οποία συμπεριλαμβάνει την κατασκευή ύφαλων χαλικοπασσάλων διαμέτρου 800mm. Σημειώνεται ότι το έργο στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο περιελάμβανε πέντε υποέργα, όμως το ένα εξαυτών έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2027.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος