FOLLOW US: facebook twitter

Στο νέο ΕΣΠΑ ο δρόμος Αρχαία Πισα-Λάλα-111

Ημερομηνία: 27-06-2024 | Συντάκτης:

-Έργο προϋπολογισμού 7,18 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια

Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 μεταφέρθηκε η κατασκευή του επαρχιακού δρόμου Αρχαία Πίσα-Λάλα-111 Ε.Ο. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου μέχρι τη διασταύρωση Πεύκων, με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Πρόκειται για έργο που ανήκει στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο της Ηλείας, καθώς εμφανίζει σημαντική κυκλοφορία διότι συνδέει τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία με τους οικισμούς των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.

Ο δρόμος είναι μήκους 3,9 χλμ με ακριβή αφετηρία 400 μέτρα από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου και τερματισμό λίγο μετά τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό που οδηγεί στην Τοπική Κοινότητα Πευκών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι δρόμος μέτριας βατότητας και ασφαλτοστρωμένος με φτωχά γεωμετρικά χαρακτηριστικά.

Σε τμήμα του υπό μελέτη δρόμου έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα καθιζήσεων/ κατολισθήσεων, και για την αντιμετώπισή τους απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις (φρεατοπάσσαλοι, αντιστηρίξεις κλπ). Με την βελτίωση της οδού δημιουργείται ένας οδικός άξονας, με κατάλληλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και των επισκεπτών της.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 7,18 εκατ. ευρώ και προέρχεται από τον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση της κινητικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2027.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot