FOLLOW US: facebook twitter

Στο νέο ΕΠΑ 2021-2025 ο περιφερειακός της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 20-02-2024 | Συντάκτης:

-Στόχος μας η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε ο αντιπερ/ρχης Υποδομών, Β. Γιαννόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2021-2025 εντάχθηκε η κατασκευή και η ολοκλήρωση του ανατολικού τμήματος της Περιφερειακής οδού της Αμαλιάδας, από τη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων έως τη διασταύρωση με την οδό προς Καρδαμά.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) στον Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ)».

 Η περιοχή μελέτης καλύπτει το Ανατολικό τμήμα της τμήμα της Περιφερειακής οδού Αμαλιάδας που ανήκει στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Ηλείας με μέτριους βατότητας ασφαλτοστρωμένους δρόμους και με φτωχά γεωμετρικά χαρακτηριστικά.

Το μελετώμενο οδικό δίκτυο αφορά την εξυπηρέτηση της Αμαλιάδας και σημαντικούς οικισμούς της περιοχής, καθώς πολλές μετακινήσεις στην περιοχή πραγματοποιούνται μέσω του μελετώμενου περιφερειακού δρόμου, ενώ για εκεί προορίζεται η έξοδος των αυτοκινήτων που θα έρχονται από τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος, η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου είναι ένα έργο κομβικό, τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών του δήμου Ήλιδας όσο και για τους επισκέπτες που θα χρησιμοποιούν μελλοντικά τον αυτοκινητόδρομο για να έρθουν στην Ηλεία.

«Πρόκειται για ένα έργο που θέλουμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, διότι θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Αμαλιάδας και του δήμου Ήλιδας γενικότερα. Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνουμε αυτό που πρέπει από την πλευρά μας για τη χρηματοδότηση του έργου και, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, θα προσπαθήσουμε να διευθετήσουμε κάθε ζήτημα που αφορά το έργο, για να δρομολογήσουμε την ταχύτερη εφικτή κατασκευή του», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο έργο ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σταϊκούρα, στην πρόσφατη περιοδεία στο Γεράκι, όσο και υπηρεσιακά στελέχη στην Αθήνα για την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις και να ξεκινήσουν οι εργασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος