FOLLOW US: facebook twitter

Στο μικροσκόπιο το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 22-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Τι αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Κουρούτα  με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας
-Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κ. Τσαούσης αναλαμβάνει να προχωρήσει στην κατάθεση ενός πλαισίου συγκεκριμένων βιώσιμων και τεκμηριωμένων προτάσεων

Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για το οποίο πρέπει να βρεθούν και να δρομολογηθούν βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις, με εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και μελέτες  για να μπει φρένο στην  υποβάθμισή του και  για να μπορέσει να προσφέρει ουσιαστική περίθαλψη ,  ήταν το ζητούμενο της  πολύωρης σύσκεψης θεσμοθετημένων φορέων του δήμου Ήλιδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Η σύσκεψη έγινε  στο ξενοδοχείο AMALIA στην Κουρούτα, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και ήταν κάτι το οποίο είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Κώστας Τσαούσης εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Έτσι, παρουσία των Δημάρχων Ήλιδας Γ. Λυμπέρη και Ανδραβίδας Κυλλήνης Γ. Λέντζα, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρ. Χριστοδουλόπουλου και Δ. Κράλλη, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θ. Θεοδόση, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας Σ. Σωτηρόπουλου, του αντιπροέδρου του ΕΒΕ Ηλείας Α. Παρασκευόπουλου, της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ν. Παναγιωτάρα, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σιαψάλη, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ. Θεοδωρόπουλου και των Δημοτικών Συμβούλων Γ. Μπακέλα και Μ. Αμπου Χαντμπα, συζητήθηκε το μείζον θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Κοινά αποδεκτό,  ήταν το ότι η Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας έχει τελματώσει και όπως τόνισε και ο κ. Τσαούσης, θα πρέπει να παραλεχθούμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα Νοσοκομείο στο οποίο τυπικά μόνο δεν έχει μπει λουκέτο και στην προκειμένη περίπτωση “σώζεται”  η λειτουργία του λόγω covid αφού έχει γίνει εμβολιαστικό κέντρο. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο,  να καταβληθεί μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια διάσωσης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας , όχι όμως με λόγια, αλλά με πράξεις. Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσαούσης ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, αφού ακούστηκαν οι τοποθετήσεις  των παρισταμένων, ανέλαβε  με την σύμφωνη γνώμη όλων, να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα με βάση το τρίπτυχο «βιωσιμότητα- ιεράρχηση- κοστολόγηση»  και με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και μελέτη που θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο και σε νέα σύσκεψη των ίδιων φορέων της Αμαλιάδας , σε κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει όπως τόνισε ο κ. Τσαούσης , να διερευνηθεί και η πρόθεση της κυβέρνησης για να υπάρξει και το ανάλογο διεκδικητικό πλαίσιο.

Μάλιστα ζητήθηκε  σύμφωνα με πληροφορίες,  να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις και πολιτική εκμετάλλευση για το σοβαρό αυτό ζήτημα , για να μην έχουμε και με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας την κατάληξη των Πανεπιστημιακών τμημάτων.

Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις που έγιναν, ο  Δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης επισήμανε ότι θα αγωνιστούν για τη διατήρηση του Νοσοκομείου και πως θα πρέπει να ενισχυθεί ο τομέας του τμήματος Επειγόντων περιστατικών και των χειρουργείων ενώ ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γ. Λέντζας τόνισε πως οι Γενικοί Ιατροί δεν επαρκούν και θα πρέπει να στελεχωθεί με ιατρούς και άλλων ειδικοτήτων αιχμής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας Σ. Σωτηρόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να στηρίξει καμία πρόταση πέρα από την στήριξη και λειτουργία του Νοσοκομείου και την επιστροφή όλου του μετακινημένου προσωπικού και δήλωσε πως ο λαός της Ήλιδας θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει και τι υγειονομική φροντίδα χρειάζεται.

Η σύσκεψη ήταν μαραθώνια και θα επαναληφθεί σε χρόνο που θα καθοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος