FOLLOW US: facebook twitter

Στο Μεξικό για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες η αποστολή του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 18-07-2024 | Συντάκτης:

Στο μακρινό Μεξικό βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα η αποστολή του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου οι αθλητές της να συμμετάσχουν στους 56ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, που πραγματοποιούνται στην πόλη Λεόν από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ αρχηγός της ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Άκης Χουζούρης.

Στο Λεόν έχουν ταξιδέψει για  τους αγώνες τέσσερις αθλητές στίβου ηλικίας από 12 έως 15 ετών, οι οποίοι εκπροσωπούν το Δήμο Ήλιδας και συγκεκριμένα η Μαρίνα Θεοδόση στο μήκος, η Δέσποινα Μπελεκούκια και η Δήμητρα Κρίσπη στα 100μ. και ο Κώστας Σπηλιόπουλος στα 110μ. με εμπόδια και στο ύψος.

Τους αθλητές, συνοδεύουν οι γυμναστές και προπονητές στίβου κ. Μάνος Ασπραδάκης και κα Γεωργία Καρύδη.

Η διοργάνωση είναι η 6η στην οποία συμμετέχει από το 2016 ο Δήμος Ήλιδας και αποτελεί μία προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά τους οποίους νεαροί αθλητές και νεαρές αθλήτριες εκπροσωπούν τους δήμους τους, ενώ στο Μεξικό για το σκοπό αυτό βρίσκονται παιδιά και εκπρόσωποι από πέντε Ελληνικές πόλεις.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική τελετή έναρξης παρουσία χιλιάδων θεατών, με τις αποστολές να παρελαύνουν με τα χρώματα της χώρας τους και τα εμβλήματα του κάθε δήμου ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο των Αγώνων, ο Δήμαρχος Ήλιδας είναι την ευκαιρία να συναντηθεί κατά το επίσημο δείπνο με δημάρχους από όλον το κόσμο και να ανταλλάξει δώρα με την δήμαρχο της πόλης Λεόν Alejandra Gutiérrez Campos.

Επιπλέον, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος συμμετείχε και στη Γενική Συνέλευση των πόλεων που έχουν διοργανώσει κατά το παρελθόν αγώνες, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αθηναίων, σε μία σημαντική συνεδρίαση όπου ελήφθησαν αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια και το μέλλον των αγώνων.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όπου ο Δήμαρχος Ήλιδας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Αϊτής στους αγώνες, της νησιωτικής χώρας που αναγνώρισε πρώτη την Ελλάδα, το 1822.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot