FOLLOW US: facebook twitter

Στο κτίριο του παλιού ΟΑΕΕ το ΚΠΑ Πύργου, αναμονή για ΙΕΚ-ΕΠΑΣ

Ημερομηνία: 13-11-2023 | Συντάκτης:

-Εξετάζεται η λύση του πρώην ΕΝΕΕΓΥΛ στην ΤΚ Αγίου Ιωάννη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Το κτίριο που στέγαζε παλαιότερα τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στην είσοδο του Πύργου, κοντά στις Εργατικές Κατοικίες, φαίνεται ως η επικρατέστερη επιλογή για τη μεταστέγαση του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, έχουν εξεταστεί κι άλλες επιλογές κτιρίων εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας της Ηλείας, ωστόσο φαίνεται πως το συγκεκριμένο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες και προκρίνεται ως καταλληλότερο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προηγηθούν εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης των χώρων του κτιρίου για να γίνει η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνει μέσα σε έναν μήνα περίπου. Στο μεσοδιάστημα, η εξυπηρέτηση των πολιτών από το ΚΠΑ Πύργου θα γίνεται ηλεκτρονικά, όπως έγινε στην πανδημία.

Αν για το ΚΠΑ όμως η εύρεση του κατάλληλου χώρου ήταν σχετικά απλούστερη, δεν ισχύει το ίδιο και για το ΙΕΚ και την Επαγγελματική Σχολή του Πύργου. Για τα θεωρητικά μαθήματα έχει ήδη αποφασιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά παραμένει «αγκάθι» η πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι η μετακίνηση των μαθητών στην Πάτρα με μισθωμένα λεωφορεία εξακολουθεί να παραμένει ως επιλογή, λόγω των ήδη έτοιμων δομών. Ωστόσο, εξετάζεται εδώ και μερικές ημέρες ο χώρος που στέγαζε μέχρι πρότινος το Ειδικό Eνιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πύργου στην ΤΚ Αγίου Ιωάννη, έπειτα από σχετική πρόταση του νέου δημάρχου Στάθη Καννή, την οποία αποκάλυψε η «Πρωινή», και την οποία κατέθεσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Πλεμμένος, έπειτα από μεταξύ τους συνάντηση.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπαιδευτικών κκ. Μιχαλόπουλου και Παρασκευόπουλου με τον κ. Πλεμμένο, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα και η λύση του συγκεκριμένου χώρου. Με τη σύμφωνη γνώμη του απερχόμενου Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου θα παραχωρηθεί και ο χώρος του Γραφείου της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη, για να καλυφθούν στο πλαίσιο του εφικτού οι ανάγκες στέγασης του ΙΕΚ ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος