FOLLOW US: facebook twitter

Στο Κατάκολο 60 μετανάστες

Ημερομηνία: 02-09-2024 | Συντάκτης:

Ρυμουλκήθηκαν με ασφάλεια από το Λιμενικό, άμεση κινητοποίηση του δήμου για την ανθρώπινη υποδοχή

Στο λιμάνι του Κατάκολου έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από προχθές το βράδυ 60 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 53 ν.μ. δυτικά της Πύλου από τη Λιμενική Αρχή της Πύλου, έπειτα από σχετική ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, οι μετανάστες ταξίδευαν μέσα σε ένα ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω εισροής υδάτων. Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και ένα φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο σημαίας Λιβερίας. Στο ιστιοφόρο, το οποίο εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο, επέβαιναν 37 άνδρες, 13 γυναίκες και 10 ανήλικοι μετανάστες, στην πλειονότητά τους Ιρανοί, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν αρχικά στο ναυαγοσωστικό σκάφος και στη συνέχεια σε ένα επιβατηγό-φορτηγό πλοίο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατάκολου.

Από την πρώτη στιγμή μερίμνησε και συντόνισε την ασφαλή ρυμούλκηση του σκάφους το  Λιμεναρχείο Κατακόλου υπό τον Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο (ΛΣ) Απόστολο Γκατζιό, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και οι υπηρεσίες του τμήματος  Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Κώστας Νικολούτσος, ανέφερε ότι προτεραιότητά του δήμου είναι οι ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών, με την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους για να μεταφερεθούν στη συνέχεια σε δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

«Το Κατάκολο στερείται χώρων φιλοξενίας, ωστόσο κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να παρέχουμε ανθρώπινες συνθήκες σε τέτοιες περιπτώσεις και θέλουμε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι διότι δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλα παρόμοια συμβάντα μελλοντικά», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot