FOLLOW US: facebook twitter

Στο καμένο Κουνουπέλι η Δίωξη Εγκλημάτων Εμπρησμού

Ημερομηνία: 05-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85982″ img_size=”full”][vc_column_text]

Έρευνες σε εξέλιξη και προβληματισμοί για τα μέτρα προστασίας του προστατευόμενου από διεθνείς συνθήκες δάσους

Σε εξέλιξη βρίσκονταν και χθες για τρίτη συνεχόμενη μέρα, οι ενέργειες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για την πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε το απόγευμα της Τρίτης τμήμα του προστατευόμενου δάσους Στροφυλιάς στο Κουνουπέλι, προξενώντας τεράστια καταστροφή σε δασική έκταση και το οικοσύστημα της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημερώση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο βρίσκονταν και χθες ισχυρές  επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, από το μεσημέρι της Τρίτης οπότε προκλήθηκε η πυρκαγιά επιχειρούν στην περιοχή.

Το νεότερο στοιχείο είναι ότι την Τετάρτη, έφτασε στην περιοχή της Στροφυλιάς, κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτίων που προκάλεσαν τη φωτιά με τις υπόνοιες να στρέφονται στον εμπρησμό. Όπως έχουμε γράψει, υπάρχουν μαρτυρίες, που λένε ότι είδαν να βγαίνει καπνός από την “καρδιά” του δάσους, εκεί που όπου δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο πυκνή βλάστηση.  Σε ότι αφορά την καταστροφή, η πυροσβεστική εκτιμά ότι “αγγίζει” τα 400 στρέμματα.

Το γεγονός, ότι η φωτιά ξέσπασε πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου) προβληματίζει ιδιαίτερα, φορείς και αρχές, σε ότι αφορά τα μέτρα επιτήρησης και ετοιμότητας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot