FOLLOW US: facebook twitter

«…Στο ίδιο έργο θεατές…»

Ημερομηνία: 27-07-2022 | Συντάκτης:

Για άλλη μια φορά η Ηλεία καίγεται…

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 που στοίχισε και σε ανθρώπινες ζωές, μετά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά, γινόμαστε πάλι «στο ίδιο έργο θεατές»!

Γινόμαστε μάρτυρες, του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του κράτους των «αρίστων», που όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κατάσταση που διαμορφώνεται… Και αυτή η «αδυναμία», είναι επιλογή! Κυβερνητική Επιλογή!

Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της είναι γεγονός! Γνωστό όμως εδώ και χρόνια…
Η ανάγκη για δημιουργία συνθηκών πρόληψης πυρκαγιών σε δασικές και αστικές εκτάσεις, είναι δεδομένη! Μα και τρόποι και προτάσεις και κονδύλια υπάρχουν για την ικανοποίηση αυτής της σημαντικότατης ανάγκης…

Η ενίσχυση των μέσων και των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι κρίσιμη. Γνωστό είναι!
Πού είναι; 3600 κενές οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος περιμένουν κάλυψη…
Η γνώση από την καταστροφική λαίλαπα που πέρασε από την Ηλεία, υπάρχει… Δεν αξιοποιείται…
Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που μπορούν να συνδράμουν, απλώς περιορισμένα, σε μια χώρα που καίγεται από τη μία άκρη στην άλλη…

Η κουλτούρα πυροπροστασίας ουσιαστικά ανεπαρκής, όπως και τα «σχέδια» πολιτικής προστασίας που εφαρμόζονται… Ανεπαρκή και αυτά!

Κάθε έκταση που καίγεται στον τόπο μας, έχει συνέπειες στην οικονομία, στην οικολογία, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην πανίδα και στην χλωρίδα της χώρας, στην κοινωνία, στην ίδια την ζωή!

Δεν γίνεται λοιπόν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση!
Οι άνθρωποι, οι καρποί των κόπων τους, οι περιουσίες τους, το ζωϊκό και φυτικό τους κεφάλαιο που συνιστά πηγή εσόδων για την διαβίωσή τους, το περιβάλλον της χώρας, τα δάση της, η φυτική και ζωική της ποικιλότητα, δεν είναι απλά «νούμερα» για αναφορές και διερεύνηση.

Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι απλοί πολίτες που με αυτοθυσία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με τη φωτιά απέναντι, για να σώσουν ό,τι σώζεται, δεν μπορεί να συνιστούν «άλλοθι» για αποποίηση ευθυνών από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της!
Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες!
Όχι άλλος «αυτοθαυμασμός»!
Η Ηλεία δεν τον ανέχεται πια!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος