FOLLOW US: facebook twitter

Στο ΕΣΠΑ 2021-2027 η παράκαμψη Λαστεΐκων

Ημερομηνία: 02-07-2024 | Συντάκτης:

Εντάχθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο με απόφαση Φαρμάκη

Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 εντάχθηκε χθες με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, η παράκαμψη Λαστεΐκων-Αγίου Ιωάννη-Κατακόλου με προϋπολογισμό 5,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και την Προτεραιότητα «Ενίσχυση της κινητικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Πρόκειται για την κατασκευή νέου συνδετήριου δρόμου της Εθνικής οδού Πύργου -Πατρών με αφετηρία τη διασταύρωση Βουνάργου και πέρας την Επαρχιακή οδό Πύργου -Κατακόλου στην έξοδο Αγίου Ιωάννη μήκους 3300μ περίπου. Η προβλεπόμενη διατομή είναι η διατομή τύπου β2, σύμφωνα με τις ΟΜΟΕ-Δ, µε πλήθος λωρίδων κυκλοφορίας 2, µε πλάτος πλευρικού χώρου ελευθερίας κινήσεως οχημάτων 0,75 m µε βασικό πλάτος λωρίδας κυκλοφορίας 3,50 m, µε πρόσθετο πλάτος λωρίδας λόγω αντίθετης κατεύθυνσης 0,25 m δηλαδή συνολικό πλάτος λωρίδας 3,75 m.

Επίσης προβλέπεται λωρίδα πολλαπλών χρήσεων πλάτους 2,0 m. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή δύο μεγάλων τεχνικών 24 και 40,5 μέτρων, πασσαλοσυστοιχία μήκους 60μ με φρεατοπασσάλους 20μ ,κατασκευή τοίχων αντιστήριξης ,δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων (μικρά τεχνικά) , κατασκευή τεσσάρων κόμβων και παράδρομων μήκους 1500μ περίπου, επιχώματα, οδοστρωσίες, ασφαλτικά ,πλήρης ηλεκτροφωτισμός σε όλο το μήκος της οδού και τέλος φωτεινή σηματοδότηση του κόμβου με την Εθνική οδό στην διασταύρωση Βουνάργου.

Ο δρόμος που θα παραδοθεί, θα είναι 3,3 χλμ με συνολικό πλάτος 12μ., με πλήρη σήμανση (οριζόντια και κατακόρυφη), στηθαία ασφαλείας και ηλεκτροφωτισμό σε όλο το μήκος του. Δηλαδή θα πρόκειται για ένα δρόμο ασφαλή και ταχείας κυκλοφορίας. Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2027, αλλά με  βάση το σημερινό χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot