FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η Ψυχιατρική

Ημερομηνία: 24-09-2024 | Συντάκτης:

-Το Νοσοκομείο Πύργου επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχ. Γιαννάκος

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τις επικείμενες εξελίξεις στην ψυχική υγεία, με αφορμή το σχέδιο νόμου που θα φέρει προς ψήφιση το υπουργεία Υγείας, συζήτησε χθες με τους εργαζόμενους της Γενικού Νοσοκομείου Πύργου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, στο πλαίσιο περιοδειών που κάνει σε όλη τη χώρα.

Ο κ.Γιαννάκος έκανε λόγο για απορίες που έχουν προκύψει από το νέο δίκτυο που θέλει να συστήσει το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά ανατρέπεται η  ζωή των εργαζόμενων, και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου, κ.Γεωργίου, για τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό.

«Ενώ λέγαμε όλοι ότι πρέπει να υπάρξει αποασυλοποίηση και να γίνουν περισσότερες δομές ψυχικής υγείας, βλέπουμε να φτιάχνεται ένας “υδροκέφαλος” οργανισμός στην Υγειονομική Περιφέρεια, μεταφέροντας όλες τις υπηρεσίες εκεί. Και ο κάθε εργαζόμενος έχει άγχος γιατί η οργανική του θέση αλλάζει και φοβάται τυχόν μετακινήσει και το εργασιακό του μέλλον», ανέφερε και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να λάβει υπόψη του τις ενστάσεις των εργαζομένων.

«Όταν συστήνεις έναν οργανισμό, πρέπει να είναι προς όφελος των ασθενών και να παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους, όχι μόνο στην παρούσα φάση αλλά και για το μέλλον. Είμαστε σε επαφή με το Υπ. Υγείας, όμως αυτό που θέλουμε για άλλη μια φορά να πούμε είναι ότι δεν υπάρχει μέλλον για τη δημόσια υγεία αν δεν αποφασίσουν να δώσουν περισσότερα χρήματα. Με 5,5% δημόσια δαπάνη υγείας δεν πρόκειται να φτιάξει η Υγεία. Συνεχώς θα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο πολίτης θα δαπανά χρήματα είτε στο δημόσιο σύστημα είτε στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα στην Ευρώπη με τις ιδιωτικές δαπάνες στο 40%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot