FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η δημιουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής

Ημερομηνία: 02-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Με το δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας συναντήθηκαν μέλη της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία

  • «Πολιτεία και Περιφέρεια να χρηματοδοτήσουν άμεσα τον δήμο για το σκοπό αυτό»

Η δημιουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής , η οποία θα λειτουργήσει με δύο προπτυχιακά τμήματα και τα οποία “δένουν “με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Αρχ. Ολυμπίας, κυριάρχησε  στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μέλη της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία με το δήμαρχο κ. Άρη Παναγιωτόπουλο.

Ταυτόχρονα στη συνάντηση τονίστηκε ότι αν και έγινε το πρώτο βήμα  για την δημιουργία της Σχολής,  ωστόσο για ολοκληρωθεί η σημαντική αυτή προσπάθεια  χρειάζονται τα ανάλογα χρηματοδοτικά εργαλεία,  για τις μελέτες και  επισκευές των υπαρχόντων κτιρίων,  τα οποία θα είναι οι κύριοι χώροι φιλοξενίας,  εκπαίδευσης κ.α.

Συνάμα, το συμφωνητικό συνεργασίας το οποίο έχει υπογράψει η Περιφέρεια, ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών για να “τρέξει”, πρέπει η Πολιτεία και η Περιφέρεια να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάλογες οικονομικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν, διαφορετικά θα μείνουμε πάλι στα λόγια….

«Εμείς ως κίνηση πολιτών για ΑΕΙ στην ΗΛΕΙΑ, θα είμαστε δίπλα στον δήμο Αρχ. Ολυμπίας και σε κάθε Δήμο! Παράλληλα θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και αν χρειαστεί θα προβούμε στις δέουσες πράξεις και ενέργειες, μη ξεχνώντας ότι από την Ηλεία λείπουν 4000 φοιτητές…» αναφέρθηκε εκ μέρους της  Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot