FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ

Ημερομηνία: 12-09-2022 | Συντάκτης:

Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ και διαμαρτυρία εργαζομένων για ακάλυπτα παιδιά

Αύξηση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα ΚΔΑΠ ζητούν οι υπεύθυνοι των Kέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τονίζοντας ότι πολλά παιδιά μένουν εκτός διότι τα χρήματα δεν επαρκούν για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και είναι αρκετές.

Χαρακτηριστικά για την Ηλεία έχουμε έως τώρα :

-ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως: Έγιναν 100 αιτήσεις, λάβαμε 25 vouchers.

-ΚΔΑΠ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: Έγιναν 40 αιτήσεις, έλαβαν 22 vouchers.

– ΚΔΑΠ Δήμου Πύργου : Έγιναν 58 αιτήσεις, έλαβαν 18 vouchers.

O αναπλ. γραμματέας της ΠΑΣΕΚΔΑΠ και  υπεύθυνος του ΚΔΑΠ δήμου Ζαχάρως  Γιάννης Μπιτζούνης τόνισε ότι θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να αυξήσει τη χρηματοδότηση, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

«Πιστεύω και ευελπιστώ ότι τελικά η πολιτεία και το υπουργείο Εσωτερικών, με λίγη πίεση από μας, θα προχωρήσουν στην αύξηση του ποσού που δίνεται στα ΚΔΑΠ, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. Χαρακτηριστικά σε μας έχουν γίνει 100 αιτήσεις και έχουμε λάβει μόλις 25 Voucher, δηλαδή το ¼. Θα πιέσουμε με όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι 100 αιτήσεις και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ φέτος δόθηκαν 49.516 VOUCHER ενώ πέρσι πάνω από 63.000 VOUCHER, σχεδόν 14.000 κουπόνια λιγότερα.

Παράλληλα, καταλόγισε στην αρμόδια υφυπουργό παραπλάνηση, τονίζοντας ότι η δεν υπάρχει πρόβλημα συνύπαρξης ολοήμερου σχολείου και ΚΔΑΠ, αφού ο κάθε γονιός είναι αυτός που θα επιλέξει από ποιο πρόγραμμα εξυπηρετείται καλύτερα, και πρόσθεσε πως οικογένειες εμπιστεύονται διαχρονικά τον θεσμό των ΚΔΑΠ.  

Συνάντηση ΚΕΔΕ με Πέτσα και Βορίδη

Το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, οι επικεφαλής παρατάξεων και της ΕΔΕΥΑ  συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στο υπουργείο Εσωτερικών, παρόντος του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Θεόδωρου Σκυλακάκη και του αναπληρωτή ΥΠΕΣ Στέλιου Πέτσα.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η στήριξη των ΚΔΑΠ και υπήρξε συμφωνία υπήρξε στο θέμα των Δημοτικών  ΚΔΑΠ. Οι δήμοι της χώρας και φέτος δεσμεύονται να απορροφήσουν το σύνολο των παιδιών που είχαν πλήρεις φακέλους αλλά δεν πήραν voucher, αρκεί να στηριχθούν οικονομικά, όπως και πέρυσι. Σύμφωνα με τον Αν. Υπ. Εσωτερικών, το θέμα της χρηματοδότησης έχει κλειδώσει, και θα φτάσει έως τα 15 εκ. ευρώ έως το 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος