FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η αντιπυρική θωράκιση της Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 12-04-2022 | Συντάκτης:

-Ευρεία σύσκεψη με Στυλιανίδη και Μενδώνη, παρών και ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων εννέα αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη, και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και αυτοδιοικητικούς από όλη τη χώρα. Από πλευράς Ηλείας θα είναι παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, και πιθανότατα και εκπρόσωπος του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να συζητηθεί η θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου και κυρίως ο συντονισμός των υπηρεσιών των δύο Υπουργείων για τη βέλτιστη εφαρμογή των σχεδίων προστασίας των αρχαιολογικών χώρων από φυσικά φαινόμενα και από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, σύμφωνα με τα διαχειριστικά σχέδια του υπουργείου Πολιτισμού για τους αρχαιολογικούς χώρους, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και τα επιμέρους έργα και τις δράσεις για την προστασία αρχαιολογικών χώρων από την κλιματική κρίση, όπως αυτά έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι η περσινή χρονιά αποτελεί «οδηγό» για τη φετινή, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να επαναληφθούν τα περυσινά φαινόμενα ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που απείλησαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος