FOLLOW US: facebook twitter

Στο χάρτη των προσβάσιμων παραλιών για ΑμΕΑ το Κάτω Σαμικό

Ημερομηνία: 23-05-2024 | Συντάκτης:

-Αίτηση από το Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων σε πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Στο χάρτη των προσβασίμων παραλιών για τα άτομα με αναπηρίες, «μπαίνει» η παραλία του Κάτω Σαμικού καθώς η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας Κρεστένων κατέθεσε αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» της δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η αίτηση προβλέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων στην πολυσύχναστη παραλία του Κάτω Σαμικού που συγκεντρώνει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά και θα στηρίζεται σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης στην παραλία για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.

Η προτεινόμενη θέση πρόκειται να περιλαμβάνει: Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με δυσκολίες βάδισης, με τηλεμετρία και συσκευές συναγερμού, Διαδρόμους πρόσβασης σε όλα τα σημεία της παραλίας, αποτελούμενη από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά, Πλωτό αμαξίδιο για είσοδο / έξοδο στη θάλασσα, για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα , Χώρους σκίασης /προστασίας των λουόμενων, Φορητό χώρο υγιεινής, Χώρο αποδυτηρίου, Ειδικό κάδο Απορριμμάτων για ΑμεΑ, Ειδική σήμανση στις προσβάσιμες παραλίες κ.ά.

Η ενίσχυση στοχεύει στη βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες και των συναφών με αυτές εγκαταστάσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση από όλους τους επισκέπτες στον προορισμό.

Με το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη παρεμβάσεων ημιμόνιμων υποδομών σε παραλίες της χώρας, προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα.

Το έργο βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο της Ελλάδας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και στην προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot