FOLLOW US: facebook twitter

Στο 70% η υποβολή φορολογικών δηλώσεων στην Ηλεία – Λήγει 29 Ιουλίου η προθεσμία

Ημερομηνία: 17-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Τσουχτερά πρόστιμα για τους … «ξεχασιάρηδες»

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στην Ηλεία, καθώς μετά την παράταση που δόθηκε ως τις 29 Ιουλίου, η πλειονότητα των πολιτών έχουν επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή», ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών και Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ν. Ηλείας, Διονύσης Χαμεζόπουλος, μέχρι τώρα τα δύο τρίτα των Ηλείων έχουν υποβάλει δηλώσεις παρότι παρουσιάστηκαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα.

«Υπάρχει φυσιολογική ροή στην υποβολή των δηλώσεων, πανελλαδικά τα δύο τρίτα έχουν υποβληθεί, το ίδιο ισχύει και στην Ηλεία. Το σύστημα παρουσιάζει κάποιες δυσλειτουργίες, λόγω της αυξημένης ροής, αλλά δεν δημιουργεί σοβαρό θέμα. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 29 Ιουλίου. Πιστεύω ότι θα πάει ομαλά και αν υπάρξουν δυσλειτουργίες ίσως παραταθεί για δυο ημέρες μέχρι 31 Ιουλίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της α’ δόσης φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων», ανέφερε ο κ. Χαμεζόπουλος.

Σχετικά με τα βάρη που θα κληθούν οι φορολογούμενοι να σηκώσουν φέτος, ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας δήλωσε ότι θα είναι ελαφρώς αυξημένα τα χρεωστικά εκκαθαριστικά και στο ίδιο επίπεδο τα πιστωτικά εκκαθαριστικά.

«Θέλωνα επισημάνω ότι θα πρέπει οι φορολογούμενοι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, διαφορετικά θα έχουν πρόστιμα της τάξης των 100 ευρώ και άνω για την καθυστέρηση», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι περιμένει την ψήφιση των φορολογικών μέτρων της νέας κυβέρνησης για να τα σχολιάσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος