FOLLOW US: facebook twitter

Στο 10ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το νερό η Διονυσία Αυγερινοπούλου

Ημερομηνία: 26-05-2024 | Συντάκτης:
 Με τους συμμετέχοντες στο πάνελ που συντόνισε η Δρ Αυγερινοπούλου Mr. Danilo Türk, πρώην Πρόεδρο της Σλοβενίας, Ms. Armida Salsiah Alisjahbana, Αναπλ. Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ και Εκτελεστική Γραμμτέα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την Ασία και τον Ειρηνικό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Ms. Sarah Bourke, Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων, Αυστραλασία και Ειρηνικός, Mr. Putu Supadma Rudana, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ινδονησίας, Ms. Euphrasie Liliane-Chantal Yaméogo, Μέλος της Εθνικής Αντιπορσωπείας της Ακτής Ελεφαντοστού

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2024, στη Νούσα Ντούα της Ινδονησίας, η διήμερη Κοινοβουλευτική Συνάντηση με αφορμή το 10ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό, με κεντρικό θέμα «Προώθηση της κοινοβουλευτικής δράσης  για το νερό με στόχο την κοινή ευημερία».

Η Συνάντηση συνδιοργανώθηκε από τη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.) και τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ινδονησίας και συμμετείχαν περισσότεροι από 150 Βουλευτές από τα κράτη-μέλη της Ένωσης, καθώς και ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και εταιρείες διαχείρισης και επεξεργασίας νερού από όλον τον κόσμο.  

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μέλος της ελληνικής  αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, Αντιπρόεδρος της Ένωσης, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής (Executive Committee) και Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής.

Με την υφυπουργό Ναυτιλίας και Φυσικών Πόρων της Ινδονησίας, Δρ. Vivi Yulaswati

Η Δρ. Αυγερινοπούλου συντόνισε το Πάνελ με θέμα «Καινοτόμες πρακτικές για δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση στο νερό». Η συζήτηση ανέδειξε τα εμπόδια που σχετίζονται με τη διαχείριση και αξιοποίηση του νερού, τον ρόλο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην πρόσβαση σε καθαρό νερό, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι καλές πρακτικές που θα εξασφαλίσουν δίκαιη πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς σε καθαρό νερό.

Στο περιθώριο των εργασιών, η Δρ. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με την υφυπουργό Ναυτιλίας και Φυσικών Πόρων της Ινδονησίας, Δρ. Vivi Yulaswati, όπου συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα οφέλη της «μπλε οικονομίας» (blue economy) και αναδείχθηκαν οι δυνητικοί τομείς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Με το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της IPU και Πρόεδρο της Επιτροπής για τη Διακοινοβουλευτική Συνεργασία του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας, Δρ. Fadli Zon

Επίσης, η Δρ. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της I.P.U και Πρόεδρο της Επιτροπής για τη Διακοινοβουλευτική Συνεργασία του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας, Δρ. Fadli Zon όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι τρόποι βελτίωσης της ορατότητας και αποτελεσματικότητας της Ένωσης.

Τέλος, η Δρ. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με τον Δρ. Ashok Kumar Mittal, Βουλευτή της Ινδικής Βουλής, Ιδρυτή και Πρύτανη του “Lovely Professional University”, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία των δυο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης και της προστασίας των ωκεανών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος