FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος: Στο Βαλκανικό της Σερβίας η Ποϊραζίδη

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η Νικολία Ποϊραζίδη με το εθνόσημο στο στήθος, στους αγώνες της Κύπρου.
Τσαμπάς και Αναστασόπουλος διακρίθηκαν επίσης στην Κύπρο

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Στο Λανίτειο Στάδιο της Λεμεσού διεξήχθη στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η συνάντηση Ελλάδας/Κύπρου για αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18, εκεί όπου η 17χρονη Νικολία Ποϊραζίδη του Απόλλωνα Πύργου, πλησίασε το όριο για το Παγκόσμιο Νεανίδων, που ήταν 6,15μ.. Η ταλαντούχα αθλήτρια του μήκους, είχε για ελάχιστα εκατοστά άκυρο άλμα στα 6.11μ. και πήρε την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 5.84μ.. Έτσι, η Ποϊραζίδη θα πάρει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας στο Βαλκανικό Παίδων-Κορασίδων, που θα διεξαχθεί στην Σερβία στα μέσα Αυγούστου και αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της σε διοργάνωση εκτός Ελλάδας. Η αθλήτρια του Σάκη Καίσαρη κάνει άλματα πάνω από 6 μέτρα, που στις λεπτομέρειες βγαίνουν άκυρα και είναι θέμα χρόνου να πιάσει τα όρια για πανευρωπαϊκές ή και παγκόσμιες διοργανώσεις. Η Νικολία, άλλωστε, ανήκει στις κορυφαίες ελληνίδες αθλήτριες στο μήκος στην κατηγορία της και έχει όλο το μέλλον μπροστά της για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Δημήτρης Τσαμπάς πήρε το χρυσό στο δέκαθλο.

 

Χρυσό ο Τσαμπάς, αργυρό ο Αναστασόπουλος

Στην Κύπρο, τα χρυσό μετάλλιο πήρε και ο Δημήτρης Τσαμπάς της Αναγέννησης Πύργου, στο δέκαθλο. Ο 17χρονος Τσαμπάς συγκέντρωσε 6.067 βαθμούς και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία μετά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Παίδων και το χάλκινο στο Πανελλήνιο Εφήβων. Ο αθλητής του Θανάση Παπαγρηγορίου παρότι είχε να συναγωνιστεί και πάλι μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές, κατέλαβε την πρώτη θέση, δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων του.

Στη Λεμεσό, διακρίθηκε κι άλλος ένας Ηλείος αθλητής, ο 17χρονος Γιώργος Αναστασόπουλος της Α.Ε.Λ. στον ακοντισμό, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με ρίψη στα 60.34μ.. .Για δεύτερη φορά φέτος η βολή του ήταν πάνω από 60 μέτρα, γεγονός που δηλώνει σταθερότητα και εξέλιξη.

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος