FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος: Στη Νότια Αφρική για προετοιμασία η Δεσπολλάρη

Ημερομηνία: 22-10-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το γκρουπ του Μιχάλη Αναγνώστου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου, ωστόσο το βασικό κομμάτι αυτής θα γίνει στη Νότια Αφρική.

Η Πυργιώτισσα Γεωργία Δεσπολλάρη και οι Χάρης Ξενιδάκης,  Ανθή Κυριακοπούλου και Ανδρέας Γεωργίου θα βρεθούν από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου στη Νότια Αφρική, προκειμένου να βάλουν τις βάσεις της επόμενης χρονιάς. Το γκρουπ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί σταθερά προετοιμασίες σε υψόμετρο, που είναι απαραίτητες στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η επιστροφή τους στην Ελλάδα θα συνδυαστεί με την παρουσία τους στην αγωνιστική δράση, που θα έχει ξεκινήσει δειλά σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο Ξενιδάκης στη διάρκεια του 2024 τερμάτισε τα 800μ. σε 1.47.71 και βελτίωσε το ρεκόρ του, ενώ πολύ καλές παρουσίες είχε και η Δεσπολλάρη, που έτρεξε την ίδια απόσταση σε 2.01.79 και έγινε η τέταρτη Ελληνίδα όλων των εποχών.

Η Κυριακοπούλου, πριν αναχωρήσει για την προετοιμασία θα πάρει μέρος και στα 5χλμ. στον 41ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Η 31χρονη δρομέας έπειτα θα επικεντρωθεί στα 1.500 μ., απόσταση την οποία διένυσε φέτος σε 4.17.11 (δεύτερη επίδοση καριέρας). Στη Νότιο Αφρική θα ταξιδέψει και ο 21χρονος Ανδρέας Γεωργίου, που έτρεξε φέτος τα 800 μ. σε 1.55.14.

Οι κορυφαίες διοργανώσεις του 2025 είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και το Ευρωπαϊκό κλειστού, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Μαδρίτης θα αποτελέσει αγωνιστική πρόκληση μεγάλης μερίδας Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Ο βενιαμίν της ομάδας, Βασίλης Σαλπάς, ο οποίος συμμετείχε τον περασμένο Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Κ18, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, ενώ στη διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 αναδείχθηκε νικητής στα 800 μ. 1.52.61 και ξεπέρασε τον εαυτό του, θα συνεχίσει την προετοιμασία του στην Αθήνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot