FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος/Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Χρυσό ο Καραλής, ασημένιο Τσουκαλά, Καψής

Ημερομηνία: 12-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στο 33ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ. , ο Ηλείος Εμμανουήλ Καραλής, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ταλέντο του στο επί κοντώ, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 5.70μ.. Ο «Μανόλο», έβαλε τον πήχη στα 5.86μ. προκειμένου να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό. Αν και είχε καλές προσπάθειες δεν τα κατάφερε, αλλά έδειξε ότι σύντομα θα υπερβεί το ύψος αυτό. Την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο (δεν δόθηκε χάλκινο) πήραν οι Δημήτρης Πατσουκάκης με τον Πέτρο Χατζίου με 5.30μ, αφού είχαν ίδιες προσπάθειες. «Είναι ωραίο να δοκιμάζεις σε μεγάλα ύψη. Νομίζω πως οι προσπάθειες σε αυτά τα ύψη είναι και ψυχολογίας. Για περίπου ένα χρόνο ήμουν εκτός αγώνων. Και τώρα έχω γυρίσει και είμαι σε θέση να πηδάω ψηλά», είπε ο Καραλής μετά τη νίκη του.

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά του Απόλλωνα Πύργου, στο πένταθλο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανέβηκε στη 2η θέση, με ρεκόρ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ιδιαίτερα στη σφαιροβολία και στα 800 μέτρα οι επιδόσεις της ήταν διεθνούς επιπέδου για το πένταθλο.

Επίσης, ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο άλμα εις μήκος ο πρώην αθλητής του Απόλλωνα Πύργου και νυν της ΑΕΚ, Νίκος Καψής, με 7 μέτρα και 48 εκατοστά, χάνοντας δύο φορές άλματα κοντά στα 8 μέτρα. Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο 18χρονος αθλητής του Απόλλωνα, Ηλίας Κελεσίδης που πήρε  την 8η θέση στον τελικό, με 6μέτρα και 79 εκατοστά.

Την 4η θέση κατέκτησαν οι Ηλείοι πρωταθλητές, ο Παναγιώτης Μάντης του Πανιωνίου στο έπταθλο και ο Στέλιος Φιλάι του Ολυμπιακού.

Τέλος, η Βασιλική Ντούση στο τριπλούν ήταν 6η στον τελικό και η Βάσω Μαρκοπούλου 11η στο μήκος, δείχνοντας ότι επανέρχεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος