FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος: «Φλέρταρε» με το όριο του Ευρωπαϊκού Κ20 η Ποϊραζίδη

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Του Κώστα Πλιάγκου

Η Νικολία Ποϊραζίδη του Απόλλωνα Πύργου επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από την Θεσσαλονίκη, όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20.

Το καλύτερο άλμα της ήταν 5.93μ. και για ένα μόλις εκατοστό έχασε το χρυσό μετάλλιο, που θα ήταν το πρώτο της 17χρονης Πυργιώτισσας αθλήτριας σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία. Η Νικολία έχει διαρκώς ανοδική πορεία καθώς πέρυσι είχε πάρει ασημένιο στο Πανελλήνιο Κ18 στο μήκος και χάλκινο στο έπταθλο Κ18, ενώ φέτος είχε πάρει ασημένιο στο Πανελλήνιο Κ18.

Στον κυριακάτικο αγώνα στο Καυταντζόγλειο είχε δύο πολύ μεγάλα άλματα κοντά στα  6.10-6.15μ., τα οποία βγήκαν άκυρα και εάν έστω ένα από τα δύο ήταν έγκυρο θα είχε προκριθεί στο Πανευρωπαϊκό Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν της Εσθονίας από 15 έως 18 Ιουλίου. Όπως και να ’χει η Ποϊραζίδη, αθλήτρια του Σάκη Καίσαρη, συγκαταλέγεται στις καλύτερες –αν όχι η καλύτερη- Ελληνίδες αθλήτριες του μήκους στην ηλικία της και έχει όλο το μέλλον μπροστά της να φτάσει πολύ ψηλά στο αγώνισμα.

Ο επόμενος αγώνας που θα πάρει μέρος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, το προσεχές Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου στο Βόλο, όπου αν πάρει την πρώτη θέση, πιθανότατα θα αγωνιστεί στο Βαλκανικό Κ18 της Σερβίας. Εν συνεχεία είναι πιθανό να συμμετάσχει σε διεθνές μίτινγκ στην Κύπρο με την Εθνική Ομάδα, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κ20. Το όριο είναι 6.15μ. και η Ποϊραζίδη έχει πιάσει τρεις φορές φέτος τα 6 μέτρα σε επίσημο αγώνα, ενώ στη προπόνηση κάνει άλματα ακόμα και στα 6.20μ.!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος