FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος/Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών-Πάτρα: 20 Ηλείοι αθλητές στο βάθρο

Ημερομηνία: 12-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Το σωματείο της Αναγέννησης που πήρε μέρος στους αγώνες.

Πολύ καλή ήταν η παρουσία των Ηλείων αθλητών στους διασυλλογικούς αγώνες Ανδρών-Γυναικών και Συνθέτων Κ16 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π., που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, με τη συμμετοχή 28 σωματείων της Δυτικής Ελλάδας και Ζακύνθου –Κεφαλονιάς και 350 περίπου αθλητών/τριών. Αγώνες που αποτέλεσαν τους προκριματικούς για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Τα ηλειακά σωματεία που πήραν μέρος ήταν ο Απόλλωνας Πύργου, ο Κόροιβος, η Α.Ε. Λεχαινών, η Αναγέννηση Πύργου, ο Γ.Σ. Άθληση και η Α.Γ.Ε. Πύργου.

Στις ηλειακές επιδόσεις που ξεχώρισαν, ξεκινώντας από τους Άνδρες, ο ακοντισμός ήταν ηλειακή υπόθεση καθώς στο βάθρο ανέβηκαν οι Σωτήρης Καραμουσαλης (1ος) της Α.Ε. Λεχαινών, Αλέξανδρος Καστανάς (2ος) του Κοροίβου και Γιώργος Αναστασόπουλος (3ος) επίσης της Α.Ε. Λεχαινών.

Αλλά και στο τριπλούν διέπρεψαν Ηλείοι αθλητές. 1ος ήταν ο Λάμπρος Κουτσαβίτης του Κοροίβου, 2ος ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος της Αναγέννησης Πύργου και 3ος ο 16χρονος Νίκος Παναγιωτακόπουλος, επίσης της Αναγέννησης.

Στη σφαιροβολία ο Αλέξανδρος Καστανάς του Κοροίβου κατέκτησε την 2η θέση.

Στα 800μ. ο Δημήτρης Μεϊντής του Κοροίβου κατέλαβε την 3η θέση, ενώ στα 400μ. ήταν 6ος.

Στα 100μ. ο Ηλίας Κελεσίδης του Απόλλωνα Πύργου κατετάγη 5ος και ο Στέφανος Παπαναγόπουλος της Αναγέννησης Πύργου ήταν 8ος.

Στο μήκος ο Ηλίας Κελεσίδης του Απόλλωνα Πύργου ήταν 3ος και ο Επαμεινώνδας Γεωργακόπουλος του ίδιου σωματείου 4ος. Στην 5η θέση κατετάγη ο Λάμπρος Κουτσαβίτης του Κοροίβου, στην 6η ο Δημήτρης Τσαμπάς της Αναγέννησης και στην 7η και 8η θέση οι Γιώργος και Νίκος Παναγιωτακόπολος αντίστοιχα, επίσης αθλητές της Αναγέννησης Πύργου.

Τέλος, στο ύψος ο Δημήτρης Τσαμπάς της Αναγέννησης κατετάγη 3ος και ο Επαμεινώνδας Γεωργακόπουλος του Απόλλωνα 4ος.

Το σωματείο του Γ.Σ. Άθληση στο Παμπελοποννησιακό.

 

Οι καλύτερες επιδόσεις στις γυναίκες

Στις γυναίκες, στον ακοντισμό η Μαργαρίτα Τσουκαλά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και η Ευγενία Πέππα του Κοροίβου ήταν 4η. Στη δισκοβολία η Μαρία-Βασιλική Καρύδη του Κοροίβου πήρε την 1η θέση, στη 2η θέση ήταν η Μαρία-Κατερίνα Γεωργοπούλου επίσης του Κοροίβου, στην 4η θέση η Παρασκευή Μαντζώρου της Α.Ε.Λ. και στην 5η η Γεωργία Παυλοπούλου της του Γ.Σ. Άθληση.

Στα 100μ. με εμπόδια Ηλιάννα Ηλιοπούλου του Απόλλωνα Πύργου και Πέππα Ευγενία του Κοροίβου έκαναν το 1-2. Στα 800μ. η Γεωργία Δεσπολλάρη του Απόλλωνα κατέκτησε την 1η θέση και στα 400μ. ήταν 2η.

Στο μήκος, η Νικολία Ποϊραζίδη του Απόλλωνα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στο ίδιο αγώνισμα Δήμητρα Κυριαζή του Κοροίβου και Ευσταθία Καπετανάκη της Αναγέννησης πήραν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Στο ύψος η Νικολία Ποϊραζίδη πήρε την 4η θέση.

Στα 100μ. η Κατερίνα-Μαρία Γούργουρα της Α.Ε. Λεχαινών ήταν 4η και η Ειρήνη Τσίγκλα του Απόλλωνα 8η. Στα 400μ. με εμπόδια  η Δήμητρα Φραγκοπανάγου της Α.Ε.Λ. ήταν 5η. Στα 200μ. η Ηλιάννα Ηλιοπούλου του Απόλλωνα Πύργου πήρε την  8η θέση.

Στο τριπλούν η Δήμητρα Κυριαζή του Κοροίβου ήταν 5η και η Χρ. Αναστασοπούλου της Α.Ε.Λ. 8η.

Τέλος, στα σύνθετα Παγκορασίδων η Ρεβέκκα Παπαδάκη και η Γεωργία Αβράμπου της Αναγέννησης συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς, ενώ στην 4η θέση ήταν άλλη και αθλήτρια της Αναγέννησης η Ελένη Γεωργουλοπούλου. Στους Παμπαίδες ο Γιώργος Πέππας της Αναγέννησης ήταν στην 1η θέση.

Η θέση των σωματείων

Πρώτο σωματείο στη βαθμολογία αναδείχτηκε η παραδοσιακή δύναμη του στίβου της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, Ολυμπιάδα Πατρών και από ηλειακής πλευράς ο Απόλλωνας Πύργου κατετάγη 5ος, ο Κόροιβος 7ος , η Αναγέννηση Πύργου 13η και η Α.Ε. Λεχαινών 14η.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος