FOLLOW US: facebook twitter

Στις κάλπες χθες η ΕΛΜΕ Ηλείας για την ανάδειξη αντιπροσώπων της στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ημερομηνία: 15-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
-Έντονη κριτική από τις παρατάξεις για την πολιτική και την στάση της ΟΛΜΕ

Με μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και μικρότερη στην Γενική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές των καθηγητών της ΕΛΜΕ Ηλείας στο 4ο Λύκειο Πύργου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα γίνει στην Αθήνα από τις 29 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου, καθώς την ανάδειξη αντιπροσώπων  στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Ένα σημαντικό  Συνέδριο, όπως τονίστηκε στην χθεσινή συνέλευση, σε μια κρίσιμη για την Παιδεία αλλά και γενικότερα περίοδο, όπου θα καθορίσει το αγνωστικό πλάνο και πλαίσιο δράσης του εκπαιδευτικού κινήματος για την επόμενη διετία, καθώς στο συνέδριο της ΟΛΜΕ καθορίζονται οι θέσεις και διεκδικήσεις του κλάδου.

Τα θέματα που τέθηκαν χθες στην Γ.Σ που προηγήθηκε των εκλογών της ΕΛΜΕ Ηλείας ήταν η συζήτηση για τις εξελίξεις εν όψει του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, προτάσεις και ψηφίσματα για το Συνέδριο. Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης ασκήθηκε από τις περισσότερες παρατάξεις έντονη κριτική για την εν γένει στάση της διοίκησης της ΟΛΜΕ, η κάθε παράταξη παρουσίασε τις δικές της θέσεις και κάλεσε τους συναδέλφους της να στηρίξουν με την ψήφο το δικό τους ψηφοδέλτιο.

Το διακύβευμα των εκλογών, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλο,  είναι αυτό που ήταν πάντα, γιατί όλα τα ζητήματα στην εκπαίδευση παραμένουν ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν και αγωνίζονται για άμεσους μόνιμους διορισμούς, για ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά σχολείο στο Δημόσιο, για αυξήσεις μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθών, έδωσαν ήδη τη μάχη για να μην περάσουν αναχρονιστικές αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. «Ευελπιστούμε- τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ- για την συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία που είναι πολύ σημαντική – ο αριθμός των συνέδρων που θα εκλεγούν από την ΕΛΜΕ Ηλείας  εξαρτάται  από τον αριθμό των ψηφισάντων-  γιατί από το νέο Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα καθοριστεί για τα επόμενα δύο χρόνια η οργάνωση των αγώνων μας σε Πανελλαδικό επίπεδο, για θέματα κρίσιμα που αφορούν το σύνολο της εκπαίδευσης.  Βεβαίως και στην παρούσα Γ.Σ ασκήθηκε έντονη κριτική κατά της ΟΛΜΕ και κυρίως για την έλλειψη συντονισμού από την πλευρά της».

Να σημειώσουμε ότι για το προηγούμενο Συνέδριο της ΟΛΜΕ είχαν εκλεγεί 3 σύνεδροι από την Ηλεία, τώρα όμως ευελπιστούν ότι θα είναι 4 ή 5.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος