FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη από το Μητροπολίτη Ηλείας της προσπάθειας της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ

Ημερομηνία: 26-05-2024 | Συντάκτης:

-Στη διάρκεια  συνάντησης που είχε με μέλη της νεοσύστατης Κίνησης στην Ιερά Μητρόπολη

Τη στήριξή του στην προσπάθεια της Κίνησης Πολιτών για ΑΕΙ στην Ηλεία, εξέφρασε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της νεοσύστατης Κίνησης, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης.

Στη συνάντηση συγκεκριμένα συμμετείχαν ο διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας κ. Παν. Ζεύλας, ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηλείας κ. Νικ. Αχιλλεόπουλος, ο συνταγματάρχης ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σπ. Κατσίγιαννης, το μέλος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Σάββας Σαμψούνης και ο πρ. διευθυντής ΙΕΚ κ. Παν. Σκαρτσιάρης.

Αρχικά ο κ. Π. Σκαρτσιάρης αφού τόνισε  ότι η Ηλεία είναι ο μοναδικός Νομός της χώρας που δεν καταγράφεται στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπογράμμισε πως εφόσον υπάρξει δημόσιο  Πανεπιστήμιο δεν θα έχει και λόγο ύπαρξης η Κίνηση αυτή, κάτι που όπως είπε όλοι το ευχόμαστε.

Παράλληλα  για το συγκεκριμένο σκοπό ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη έκταση στο Μεσολογγάκι, όπου με τους κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις μπορεί να επιτευχθεί η προσπάθεια, ενώ συγχρόνως  έθεσε και το ζήτημα του χώρου της Ι.Μ. στη Βαρβάσαινα, για τον οποίο στο παρελθόν η Μητρόπολη Ηλείας είχε εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Η Ηλεία έχει μείνει πίσω…»

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ηλείας δήλωσε τη στήριξή του σε αυτή την  προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της κοινωνίας μας, εφόσον όπως τόνισε «η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έσβησε από το χάρτη του Πανεπιστημίου και η Ηλεία έχει μείνει πίσω σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης».

«Εμείς είμαστε δίπλα σας, αφού είναι μια σημαντική  πράξη και προσπάθεια. Πιστεύω ότι με τα Πανεπιστήμια αυτά γίνεται μία κίνηση,   όπως και με τις δράσεις που κάνουν διάφοροι φορείς. Είναι απαραίτητο ν’  αγωνιστούμε όλοι μας για την επίτευξη ενός θετικού στόχου για το Νομό μας. Αν δεν υπήρχαν λ.χ. τα ιδρύματα τα οποία είναι και αυτό ένας μοχλός ανάπτυξης,  τι θα γινόταν;» τόνισε ο κ.κ. Αθανάσιος.

Εξάλλου ο Μητροπολίτης Ηλείας εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του και  στο ενδεχόμενο στεγαστικής συνδρομής φοιτητών σε χώρους της Ι.Μ. (Φραγκαβίλλα, Πελόπιο κλπ.).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος