FOLLOW US: facebook twitter

Στην δίνη της οικονομικής κρίσης και τα φαρμακεία

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:

Ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε τελικώς χθες τους φαρμακοποιούς αλλά το πρόβλημα ρευστότητας  είναι βαθύτερο

-«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας που αναφέρει ότι αρκετά φαρμακεία στο νομό δεν θα γλιτώσουν το «λουκέτο»

Την οργή των φαρμακοποιών είχε προκαλέσει η καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΠΥ για τις συνταγές του Απριλίου που έπρεπε να είχαν εξοφληθεί στις 30 Ιουνίου και τελικώς πληρώθηκαν χθες με αποτέλεσμα να τρέχουν τώρα να καλύψουν με την σειρά τους τις υποχρεώσεις τους και τους πιστωτές τους. Ωστόσο η αντίδραση αυτή των φαρμακοποιών που προκάλεσε σάλο με δηλώσεις στον Τύπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών, φανερώνει, ότι ο κλάδος βρίσκεται στα όρια του και τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης αφού έχουν πληγεί και αυτά από την κρίση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος το γεγονός ότι για μια δυο μέρες καθυστέρησης των πληρωμών του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας έγινε ο κακός χαμός, έπρεπε δηλαδή να πληρώσει ως τις 30 Ιουνίου και πλήρωσε χθες, φανερώνει ότι η κατάσταση στα φαρμακεία είναι πλέον οριακή. « Το σύστημα πλέον, δεν αντέχει ούτε μια μέρα καθυστέρηση! Είναι τόσο πιεσμένος ο κλάδος οικονομικά, οι φαρμακοποιοί βρίσκονται έκθετοι απέναντι σε τράπεζες, πιστωτές, προμηθευτές, όλο αυτό είναι μια αλυσίδα που κοντεύει να σπάσει. Την Τετάρτη που ο ΕΟΠΠΥ δεν είχε ακόμα πληρώσει τις συνταγές, απαντούσα όλη την ημέρα σε τηλέφωνα προμηθευτών, συναδέλφων κλπ αφού οι επιταγές τρέχουν και σε ορισμένες περιπτώσεις άφηναν τα ράφια άδεια, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το σύστημα να έχουν φτάσει στα όρια τους και περίμεναν να δουν τι θα γίνει με τις πληρωμές. Κάποτε αντέχαμε, τώρα όχι! Μπορεί τα φαρμακεία να έμειναν ανοιχτά όλο το διάστημα της κρίσης του κορονοϊού, όμως ο τζίρος ήταν όχι απλά πεσμένος, αλλά εντελώς ανύπαρκτος αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορούσε και περιοριζόταν στα απολύτως απαραίτητα φάρμακα. Δεν υπήρξε καμία κρατική μέριμνα για τους φαρμακοποιούς για να υπαχθούν στο καθεστώς των πληττόμενων επιχειρήσεων. Να σας πω δε, ότι εδώ στην Ηλεία, είναι τέτοιο το πρόβλημα, που αρκετά φαρμακεία είναι έτοιμα να βάλουν λουκέτο»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος