FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία για το πρώτο κουδούνι

Ημερομηνία: 06-09-2024 | Συντάκτης:
Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός επεσήμανε  ότι αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και έδωσε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.

Ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Πηνειού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Εντείνονται οι προετοιμασίες στον Δήμο Πηνειού για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας χρονιάς. Παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού και των αρμόδιων αντιδημάρχων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων και των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου αφενός να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη των μαθημάτων αφετέρου να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας τους για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης -στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικής Προστασίας κ. Διονύσιος Γεωργόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημοσθένης Χριστόπουλος – τέθηκαν ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Παράλληλα έγινε επικαιροποίηση των αιτημάτων καθώς και αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ των Διευθυντών Σχολείων και της Δημοτικής Αρχής ως προς τις ανάγκες των σχολείων τους. Τέλος αναζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Προτεραιότητα η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επικαιροποίηση των αιτημάτων καθώς και αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ των Διευθυντών Σχολείων και της Δημοτικής Αρχής ως προς τις ανάγκες των σχολείων τους.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αφού επεσήμανε, κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του, ότι για τη δημοτική αρχή αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, έδωσε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές ενόψει της νέας σχολικής περιόδου. «Παραμένουμε στο πλευρό σας για ό,τι χρειαστείτε» τόνισε απευθυνόμενος στους διευθυντές των σχολείων και συνέχισε «ωστόσο παράλληλα ζητάμε από εσάς να είστε απόλυτα τυπικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας και να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον δήμο για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν». Αναφερόμενος στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν τις χρηματοδοτήσεις που αφορούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, ο δήμαρχος Πηνειού επισήμανε την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης. «Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να κινούμαστε ανάλογα» σχολίασε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot