FOLLOW US: facebook twitter

Στην πανελλαδική παν-οικοδομική απεργία συμμετέχει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας

Ημερομηνία: 01-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Περιοδεία προέδρου Ομοσπονδίας Οικοδόμων σε χώρους εργασίας στο Νομό


Την παν-οικοδομική πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοέμβριου προετοιμάζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας και στο πλαίσιο αυτό, θα βρεθεί στον Πύργο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασούλας. Ο κ. Τασούλας θα μιλήσει αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στη διάρκεια σύσκεψης του Συνδικάτου Οικοδόμων ενώ την Πέμπτη 2 Νοέμβριου θα πραγματοποιήσει περιοδεία από κοινού με το Συνδικάτο Οικοδόμων σε χώρους εργασίας στον κλάδο των κατασκευών. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί:

  • Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων. Αίτημα δίκαιο, που απαιτούμε να γίνει πράξη για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά ασφάλισης που έχουμε από την περίοδο της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο μας. Εδώ και τώρα λύση.
  • Κήρυξη ως υποχρεωτικής της ΣΣΕ. Συνάδελφοι, η ΣΣΕ μας προστατεύει και δίνει ώθηση προς τα πάνω στο μεροκάματό μας.
  • Επαναλειτουργία σε σταθερή βάση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου των μέτρων υγείας και ασφάλειας στις Κατασκευές, που έχουν αδρανοποιηθεί εδώ και μία 10ετία με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αποψιλώνοντας τους μηχανισμούς της Επιθεώρησης Εργασίας από επιθεωρητές και απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Τήρηση των μέτρων ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας και το κόστος να το σηκώνει εξ ολοκλήρου.
  • Υπογραφή συμβάσεων εργασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς με αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα πάνω από το ύψος των κατώτερων μεροκάματων της κλαδικής σύμβασης που έχουμε υπογράψει και πάνω από τα μεροκάματα που ήδη καταβάλλονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot