FOLLOW US: facebook twitter

Στην Κρέστενα “Ο Διονύσης Σιμόπουλος όπως τον θυμούνται οι φίλοι του”

Ημερομηνία: 05-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων & ο ΚΑΚΤΟΣ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Εύας Νικολαϊδου για τον  “δικό” μας κορυφαίο αστροφυσικό που λάτρευε τον Γρύλλο και την Ηλεία

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την παρουσίαση του  βιβλίου της  δημοσιογράφου Εύας Νικολαϊδου “ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ – Όπως τον θυμούνται οι φίλοι του”  διοργανώνουν στην Κρέστενα το άλλο Σάββατο, 15 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στο Κέντρο  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ( ΚΠΕ)  οι εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων .

Οφειλόμενη τιμή από τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στο “δικό”  μας κορυφαίο αστροφυσικό, που λάτρευε την Ηλεία και την  περιοχή της Κρέστενας και το έδειχνε με κάθε τρόπο, ενώ το σπίτι του στο Γρύλλο ήταν το καταφύγιό του, που συχνά χαλάρωνε και έκανε τις διακοπές του. Έτσι, μέσα από τις διηγήσεις των φίλων του- πολλοί εξ αυτών είναι Ηλείοι- ο Δ. Σιμόπουλος που αναπαύεται στην “πατρώα” γη του Γρύλλου από τον περσινό Αύγουστο, “επιστρέφει” και νοητά σε αυτόν εδώ τον τόπο και σίγουρα αν θα μας βλέπει απο κει ψηλά θα είναι πολύ χαρούμενος και με το χιούμορ που τον χαρακτήριζε θα μας έλεγε “hi folks”! Στην παρουσίαση αναμένεται να τον τιμήσουν με την παρουσία τους  και πολλοί συγχωριανοί του από το Γρύλλο, καθώς όταν “έφυγε” είχαν εκφράσει την τεράστια θλίψη τους λέγοντας οτι “ο Διονύσης Σιμόπουλος ψήλωνε το χωριό μας!»

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος που διατηρούσε και προσωπική σχέση με τον Διονύση Σιμόπουλο, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Καλλιόπη Δημητροπούλου και η συγγραφέας Έφη Νικολαϊδου.  Συντονίστρια θα είναι η Κατερίνα Φωτοπούλου- Διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ.

Στην  παρουσίαση θα συμμετέχουν οι φίλοι και γνωστοί του Διονύση Σιμόπουλου που αναφέρονται στο βιβλίο. Η παρουσίαση γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.  Τα βιβλία θα διατίθενται απο το βιβλιοπωλείο της Μαρίας Διονυσοπούλου. 

Η συγγραφέας που γνώριζε τον Διονύση Σιμόπουλο 50 χρόνια,  μέσα από αυτό το βιβλίο, προσεγγίζει την ανθρώπινη πλευρά του, , αναδεικνύοντας την ξεχωριστή προσωπικότητα του κορυφαίου επιστήμονα. Το βιβλίο περιλαμβάνει μία ξενάγηση στο Πλανητάριο για την εκπομπή της «9+1 ΜΟΥΣΕΣ» της δορυφορικής ΕΡΤ, ανέκδοτες φωτογραφίες από τα φοιτητικά του χρόνια, καθώς και απολαυστικές αφηγήσεις από τους φίλους του.

 Τόσο ζωντανές, που νομίζεις ότι τρως ένα χωνάκι παγωτό. Ετσι άλλωστε περιέγραφε τον εαυτό του. Μέσα από τις σελίδες του ευσύνοπτου αυτού βιβλίου, γνωρίζουμε και τον δυναμικό ρόλο της συζύγου του, Κάρεν, τις θυσίες, τις ωραίες στιγμές και τον θαυμασμό της γι’ αυτόν τον τόσο ξεχωριστό και τόσο αγαπητό άνθρωπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot