FOLLOW US: facebook twitter

Στην κινητοποίηση της Αθήνας οι Συνταξιούχοι της Ηλείας

Ημερομηνία: 23-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συμμετέχουν στην αυριανή Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων

Κάλεσμα συμμετοχής, στην Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην Αθήνα (12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος), απεύθυναν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τα Συνταξιουχικά Σωματεία της Ηλείας. Την μετακίνηση των συνταξιούχων έχουν αναλάβει οι Συνταξιουχικές οργανώσεις ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ της Ηλείας και θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία και συγκεκριμένα στις 7 το πρωί από την πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και την ίδια ώρα από τα ΕΛΤΑ της Αμαλιάδας.

Αρχικά, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμαλιάδας Γιώργος Καραπάνος, αναφέρθηκε στην συνολική πολιτική όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα που ουσιαστικά – όπως είπε «έκλεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, πετσόκοψαν τις συντάξεις και οδήγησαν στην εξαθλίωση το σύνολο των συνταξιούχων», ενώ μίλησε και για την πλήρη εγκατάλειψη των νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και τον αγώνα και την αγωνία των συνταξιούχων για την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία τους.

Ακολούθως ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου Χρήστος Τσαγκάρης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα με κορυφαία την επαναφορά των δώρων του ΕΚΑΣ – των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα και αυξήσεις με βάσει τον πληθωρισμό ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υγειονομική περίθαλψη και στα φάρμακα για τα οποία «διεκδικούμε να είναι όλα δωρεάν και να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία τόσο η ιατρική όσο και η φαρμακευτική δαπάνη».

Τέλος, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας Βασίλης Πολυζωγόπουλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του αγώνα σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουν κάτι από τα κλεμμένα οι συνταξιούχοι και κάλεσε τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση με τα λεωφορεία που θα φύγουν στις 7 το πρωί, από την πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και από τα ΕΛΤΑ στην Αμαλιάδα. Η μετάβαση και επιστροφή όπως σημείωσε, θα είναι δωρεάν. 

Κ.Κ.        


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot