FOLLOW US: facebook twitter

Στην κάλπη πρωί-πρωί

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:

Τις πρωινές κυρίως ώρες, επέλεξαν ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος αλλά και οι Ηλείοι βουλευτές Δημήτρης Αβραμόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα καθώς λόγω των υποχρεώσεων τους θα έπρεπε να επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα. Η κ. Αυγερινοπούλου δεν ψήφισε στην Ηλεία καθώς βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Ελλάδος.

Στον Πύργο όμως ψήφισε και η Ηλεία υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαρινίκη Θεοδώρου η οποία και άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στον Πύργο.

Ανδρέας Νικολακόπουλος- Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Ψηφίζουμε για μία ισχυρή Ελλάδα σε

μία ενωμένη και δυνατή Ευρώπη»

Στο 175 εκλογικό τμήμα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ο κ. Νικολακόπουλος, προσήλθε στις 10:30 το πρωί, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τις δυο του κόρες, συνομίλησε με πολίτες, δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για την πορεία της διαδικασίας. Στη συνέχεια, μπήκε στο παραβάν με τις δυο του κόρες και οι τρεις μαζί έριξαν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Ενδιαφέρουσα συνομιλία με έναν 17χρονο, που ψήφιζε πρώτη φορά, είχε εντός του εκλογικού τμήματος ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα (σημ. χθες)  ψηφίζουμε για μία ισχυρή Ελλάδα, για μία ισχυρή Ευρώπη, για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ενωμένη, δυνατή Ευρώπη. Ψηφίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον, ψηφίζουμε για τη συνέχιση της πορείας σταθερότητας της χώρας, της πορείας ανάπτυξης, ψηφίζουμε όμως και για πολιτικές οι οποίες θα κάνουν την Ευρώπη πιο δυνατή, για μία ενιαία πολιτική άμυνας και ασφάλειας, για τη συνέχιση μεγάλων μεταρρυθμίσεων, μεγάλων αποφάσεων στην Ευρώπη, οι οποίες επηρεάζουν και το μέλλον της χώρας μας. Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, ψηφίζουμε Κυριάκο Μητσοτάκη, για να έχουμε μία ακόμα πιο δυνατή φωνή, για να έχουμε μία ακόμα πιο δυνατή Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, για να συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και να μην είμαστε παθητικοί δέκτες αποφάσεων. Ψηφίζουμε όμως και για Ευρωβουλευτές, όπου θα υποστηρίζουν πραγματικά τα εθνικά συμφέροντα».

Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βουλευτής Ηλείας ΝΔ

«Στηρίζουμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας

Ο Ηλείος Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε:  «Με την ψήφο μας στηρίζουμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδος, τα εθνικά μας συμφέροντα και συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διονύσης Καλαματιανός, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Για την Ευρώπη και την αλλαγή στον τόπο μας»

Πρωινές ώρες επέλεξε και ο Ηλείος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός να ψηφίσει. Όπως δήλωσε, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία για την πορεία της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. «Θέλουμε μια Ευρώπη, πιο κοινωνική, πιο δημοκρατική, πιο πράσινη που θα είναι πρωταγωνίστρια, για την Ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Ψηφίζουμε όμως και για την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας, που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη. Για μια καλύτερη ζωή, για όλες και όλους».

Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Βουλευτής Ηλείας

«Στόχος μας, ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ»

Νωρίς το πρωί, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κινάλ, Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης.

Σε δηλώσεις του ανάφερε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία και τη δύναμη, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, στόχος που αποτυπώνει την ανάγκη της χώρας να υπάρξει επιτέλους μια αξιόπιστη και ρεαλιστική αντιπολίτευση. Για να αμφισβητηθεί ουσιαστικά αλλά και πολιτικά η αριθμητική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Για να διαμορφωθούν οι συνθήκες να υπάρξει μια δημοκρατική, κοινωνική, πλειοψηφία».

Μαρινίκη Θεοδώρου, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιναλ

«Ψηφίζοντας ενισχύουμε τη Δημοκρατία μας»

Συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειας της, φίλους και συνεργάτες, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Ηλεία υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Κινάλ Μαρινίκη Θεοδώρου και κάλεσε όλο τον κόσμο και κυρίως τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο και τη χώρα μας, όλοι πρέπει να ψηφίσουν. «Σήμερα (σ.σ. χθες), είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Γιατί με το να ψηφίζουμε ενισχύουμε τη Δημοκρατία μας, αυτό το πολύτιμο δώρο που μας έχουν μεταβιβάσει οι προηγούμενες γενιές. Σας καλώ όλους και κυρίως τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος