FOLLOW US: facebook twitter

Στην Κ17 του Ολυμπιακού ο Ηλείος γκολκίπερ Γιώργος Μπιρμπίλης

Ημερομηνία: 11-10-2023 | Συντάκτης:

Ο 16χρονος γκολκίπερ από την Βροχίτσα, Γιώργος Μπιρμπίλης, πήρε μεταγραφή από την Σχολή του Ολυμπιακού Πειραιώς Πύργου (Ερμής Πύργου) του Τάσου Φερεκίδη στην Κ17 του Ολυμπιακού, όπως ανακοίνωσε χθες η διεύθυνση ακαδημίας του Ολυμπιακού. Ο ταλαντούχος Μπιρμπίλης, γεννηθείς το 2007, έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς Πύργου που τα τελευταία τρία χρόνια μεταπηδά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είχαν προηγηθεί ο Δημήτρης Ρουμελιώτης το 2021 και ο Σαράντης Βασιλακόπουλος το 2022, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία του Τάσου Φερεκίδη, η οποία είχε στις τάξεις της τον Μπιρμπίλη από 6 ετών! Ο Μπιρμπίλης για δύο χρόνια έπαιξε στον Ερμή Πύργου στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας και μετά την αξιολόγηση στο 1o Goalkeeper Camp που διοργάνωσε τον Μάιο η Σχολή του Ολυμπιακού Πειραιώς Πύργου, υπό την παρουσία του Ηλείου προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, Σπύρου Χριστόπουλου και του διευθυντή της ακαδημίας Βασίλη Νάνου, κλήθηκε για δοκιμές στον Πειραιά, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και εν τέλει μεταγράφηκε στην Κ17 του Ολυμπιακού, όπου προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Σωκράτης Κοψαχείλης.

Συμβολή και από Αντωνόπουλο

Στην εξέλιξη και πρόοδο του Γιώργου Μπιρμπίλη έχει συμβάλει και η Goalkeeper Schol Academy του Ανδρέα Αντωνόπουλου στην Αμαλιάδα, με τον οποίο Αντωνόπουλο γυμναζόταν επίσης ο Μπιρμπίλης τα τελευταία 7 χρόνια. Μια ακαδημία τερματοφυλάκων που και αυτή κάνει πολύ καλή δουλειά στην νευραλγική θέση του γκολκίπερ και προωθεί ποδοσφαιριστές σε επαγγελματικές ομάδες.

Η ανακοίνωση της Goalkeeper Schol Academy του Ανδρέα Αντωνόπουλου αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη υπερηφάνεια η G.S.A. ανακοινώνει την μεταγραφή του αθλητή της, Γιώργου Μπιρμπίλη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναγνώριση της σκληρής δουλειάς που γίνεται από την πλευρά των αθλητών αλλά και του προπονητικού team της G.S.A, όσο και της μεθοδολογίας που ακολουθούμε.

Γιώργος Μπιρμπίλης: Ένας αθλητής – τερματοφύλακας με πολύ ταλέντο και ατελείωτη όρεξη για προπόνηση, που κάθε χρόνο με την εξέλιξη που είχε μας έκανε να πιστεύουμε όλο και περισσότερο σε αυτόν όπως γίνεται και με όλους τους αθλητές μας.

Έπειτα από 7 χρόνια στην ακαδημία της G.S.A και υπό τις οδηγίες του επικεφαλής της κ. Αντωνόπουλου Ανδρέα, κρίθηκε από τον προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Χριστόπουλο Σπύρο, η ετοιμότητα για το άλμα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα σαλόνια της Super League.

Project:  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο βήμα του project που είχε η G.S.A για τον Γιώργο, το οποίο ήταν να επιλεχθεί από ομάδα της Super League ώστε να του δοθούν όλα τα εφόδια και οι ευκαιρίες να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

G.S.A: Σου ευχόμαστε να είσαι υγιής, να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, να σε δούμε να αγωνίζεσαι με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και να συνεχίσεις να μας κάνεις χαρούμενους και περήφανους όπως έκανες όλα τα χρόνια που ακολούθησες την G.S.A.

Επίσης, όπως ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σου, από την αρχή της καριέρας σου, έτσι θα συνεχίσουμε και για τα υπόλοιπα για οτιδήποτε χρειαστείς.

Η ακαδημία μας με προγραμματισμό και μεθοδολογία που ακολουθεί από τα πρώτα βήματά της, θα συνεχίσει να προπονεί και να εκπαιδεύει το ατελείωτο ταλέντο που διατηρεί στις τάξεις της, ώστε να έρθουν και άλλες ανάλογες επιτυχίες όπως αυτή του Γιώργου».

*Όλο το ρεπορτάζ στο φύλλο της Πρωινής την Πέμπτη.

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot