FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία αύριο ο Σωκράτης Φάμελλος για το εργοστάσιο απορριμμάτων

Ημερομηνία: 11-03-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10370″ img_size=”full”][vc_column_text]

Υπογράφει στην Αμαλιάδα τη σύμβαση για την Τριανταφυλλιά ενώ αναβάλλεται η εκδήλωση στη Ζαχάρω για τον Καϊάφα
Δεσμεύτηκε για μονάδα ανακύκλωσης στην Ηλεία

Την Ηλεία θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να υπογράψει το μεσημέρι στην Αμαλιάδα την σύμβαση  για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, ενώ στις 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Φάμελος σε δηλώσεις του προανήγγειλε την μονάδα ανακύκλωσης στην Ηλεία και ανέφερε ότι «… από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένει η δέσμευση για την χρηματοδότηση μονάδας ανακύκλωσης πέρα από την σύμβαση την οποία θα υπογράψουμε την Τρίτη. Θα πρέπει τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και ο ΦοΔΣΑ να μας καταθέσουν την πρόταση, την μελέτη και την άδεια για να προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση.

Είχα πει ότι η επίλυση του θέματος του ΣΔΙΤ συνδέεται και με την μονάδα ανακύκλωσης Ηλείας καθώς ο Νομός δεν έχει μονάδα ανακύκλωσης. Εμείς περιμένουμε από τους φορείς να ολοκληρώσουν με την μελέτη χωροθέτησηςκαθώς γνωρίζουμε ότι υπήρχε μία συζήτηση στη συνεδρίαση του φορέα.

Εμείς δεν παρεμβαίνουμε για το που θα χωροθετηθεί η μονάδα ανακύκλωσης αν και είχαμε κάνει κάποιες προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς παραμένουμε την απόφαση των συναρμόδιων φορέων και μένουμε πιστοί στην δέσμευση μας για χρηματοδότηση της μονάδας. Γνωρίζω ότι ετοιμάζονται οι μελέτες, αλλά δεν έχει τελειώσει αυτή η δουλειά συνεπώς δεν μπορούμε να προβούμε σε ανακοινώσεις».

Ωστόσο η εκδήλωση που διοργάνωνε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στην Ζαχάρω το απόγευμα της ίδιας μέρας για τον Καίάφακαι το έργο αξιοποίησής του που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ αναβάλλεται, καθώς ο υπουργός θα πρέπει να αναχωρήσει μετά το μεσημέρι για την Αθήνα για να παρευρεθεί σε συνεδρίαση της Βουλής.  Ωστόσο για το θέμα αυτό θα δώσει απαντήσεις στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στην Αμαλιάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εκδήλωση για τον Καϊάφα θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χρόνο και θα επαναπροσδιοριστεί η ημερομηνία πραγματοποίησή της.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot