FOLLOW US: facebook twitter

Στην Γλύφα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ημερομηνία: 18-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Θα επισκεφθεί και φέτος το Ιονικό χωριό- Επίσημη υποδοχή του την Παρασκευή στον Ι. Ναό Αγ. Μαρίνας Γλύφας 

Την Ηλεία και ειδικότερα τη Γλύφα και το Ιονικό χωριό, πρόκειται να επισκεφτεί αυτές τις ημέρες,  όπως έκανε και πέρυσι, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος . Μάλιστα την Παρασκευή  21 Ιουλίου στις 15.45 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στη Γλύφα, από τοπικούς φορείς και κατοίκους του χωριού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, που θεωρείται εξέχουσα προσωπικότητα της παγκόσμιας εκκλησιαστικής κοινότητας είχε επισκεφθεί και τον Ιούλιο του 2023 τη Γλύφα, διαμένοντας στο Ιονικό Χωριό στο Βαρθολομιό, όπου ξεδίπλωσε  τότε και το όραμά του για μιας από τις σημαντικότερες, όπως την χαρακτήρισε, διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το  Ιονικό Χωριό άνοιξε τις πύλες του το 1970 και έκτοτε κάθε χρόνο – με εξαίρεση τα δύο έτη της πανδημίας – φιλοξενεί εκατοντάδες Ελληνοαμερικανούς  έφηβους και συνοδούς και έχει την δυνατότητα να προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στις νεότερες γενιές και στην εξοικείωσή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία.

Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 κατασκηνωτές και πενήντα περίπου συνοδούς και προσωπικό την φορά, ενώ από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα έχει παράσχει την δυνατότητα σε περίπου 20.000 Ελληνοαμερικανούς να περάσουν ευχάριστα τις διακοπές τους και το πιο σημαντικό να αγγίξουν τον ελληνικό πολιτισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot