FOLLOW US: facebook twitter

Στην εποχή της… ηλεκτροκίνησης και η Βουλή

Ημερομηνία: 30-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στον προυπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2020 το σχετικό κονδύλι που αφορά την χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων είναι αυξημένο κατά 406.000 ευρώ σε σχέση με το τρέχον έτος. Συγκεκριμένα από τα 2.605.000 ευρώ  (2019) έχουν προυπολογιστεί για το 2020, 3.011.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι η αύξηση οφείλεται στη χρήση μη ρυπογόνων και τεχνολογικών καινοτόμων μορφών, της νέας χρηματοδοτικής μίσθωσης, των υπηρεσιακών και βουλευτικών οχημάτων (ηλεκτροκίνηση).

Υπενθυμίζεται ότι σχετικές εξαγγελίες έκανε πρόσφατα και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η πρόθεση, εάν υπάρξει ζήτηση από τους βουλευτές, να αντικατασταθεί ολόκληρος ο στόλος των αυτοκινήτων παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση αυτή θα αυξηθεί αρκετά το μηνιαίο πόσο καταβολής για τη μίσθωση.

Για ένα συμβατικό αυτοκίνητο η Βουλή καταβάλει μηνιαίως περί τα 450 ευρώ, ενώ για τα ηλεκτροκίνητα το μηνιαίο μίσθωμα θα φτάσει τα 750 ευρώ.

Όσο για το που θα φορτίζονται τα ΙΧ,  υπάρχει ήδη πρόβλεψη να μπουν πρίζες στο γκαράζ της Βουλής.

Πηγή: thetoc.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος